S. Skvernelis atsakė apie siūlymą griežtinti karantiną

S. Skvernelis atsakė apie siūlymą griežtinti karantiną

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė, raginanti griežtinti karantiną, nepateikė nė vieno konkretaus pasiūlymo, kaip tai padaryti, sako kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis.

„Vertinu paskirtos ministrės pirmininkės kreipimąsi, bet deja, vėlgi, nė vieno konkretaus siūlymo, ką dar reikia padaryti, kad būtų galima situaciją griežčiau kontroliuoti ir valdyti“, – paskutinio kadenciją baigiančios Vyriausybės posėdžio pradžioje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Jis priminė, kad trečiadienį jau įsigaliojo pirmadienį Vyriausybės priimti sugriežtinimai, kurie, pasak jo, yra pakankami, o esant būtinybei, laikinoji Vyriausybė dar galės susirinkti į neeilinį posėdį.

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė kreipėsi į S. Skvernelį prašydama kuo skubiau priimti karantino sąlygas griežtinančius sprendimus.

„Kiekviena pradelsta diena kainuoja žmonių gyvybes ir sveikatą. Sprendimai nepriimti šiandien reikš prarastas žmonių gyvybes visą ateinantį mėnesį“, – pranešime sako I. Šimonytė.

„Jei neatlaikydama hospitalizuojamų sergančiųjų skaičiaus „perdegs“ ir neužtikrins reikalingos, savalaikės ir kvalifikuotos pagalbos visa Lietuvos sveikatos apsaugos sistema, pasekmės bus itin skaudžios – jau dabar perteklinio mirtingumo rodikliai yra gąsdinantys“, – teigia I. Šimonytė.

Naujosios Vyriausybės programos tvirtinimas Seime planuojamas penktadienį, taip pat ir naujojo Ministrų kabineto priesaika, po kurios jis įgaus įgaliojimus.

Sekmadienį Prezidentūroje vykęs ekspertų tarybos susirinkimas pasiūlė griežtinti karantino sąlygas. Ministrų kabinetas pirmadienį priėmė tokius pakeitimus, tačiau prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad jie – nepakankami.

Vyriausybės sprendimu nuo trečiadienio draudžiama susitikti daugiau nei dviem šeimoms ar namų ūkiams, vyresniųjų klasių mokiniai perėjo prie visiško nuotolinio ugdymo, prekybos centruose reikalaujama griežčiau riboti pirkėjų srautus ir t. t.

Per praėjusią parą Lietuvoje buvo patvirtinti 3128 nauji koronaviruso atvejai, didžiausias skaičius nuo pandemijos pradžios. Nuo COVID-19 mirė 31 žmogus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder