A. Kubilius: neprivalome suteikti vietos agitacijai tiems, kurie pasisako prieš VAE projektą

A. Kubilius: neprivalome suteikti vietos agitacijai tiems, kurie pasisako prieš VAE projektą

Atsakydamas į aplinkosaugos organizacijos "Greenpeace" vadovo Kumi Naido (Kumi Naidoo) atvirą laišką, kuriame Vyriausybei buvo išsakyti kaltinimai, esą ši vengia įvairiapusiškų, faktais paremtų diskusijų Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų tema ir tik pateikia vienpusišką informaciją už mokesčių mokėtojų pinigus, Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Vyriausybės pareiga - pateikti objektyvią informaciją apie projektą ir ji neprivalo suteikti tribūnos projekto kritikams.

"Greenpeace" organizacija turi savo veiklos pobūdį. Jie prieštaravo daugeliui labai svarbių infrastruktūrinių energetikos projektų, prieštaravo ir prieš Būtingės terminalą. Informacijos stoka buvo vienas iš argumentų, kodėl reikia rengti referendumą, ir šioje vietoje mes matome savo pareigą pateikti objektyvią informaciją apie Visagino atominę elektrinę", - ketvirtadienį ryte interviu "Žinių radijui" sakė Premjeras.

"Kadangi esame įsitikinę, jog toks svarbus strateginis projektas Lietuvoje turi būti realizuotas, jis yra naudingas ir ekonomiškai, ir nacionalinio saugumo požiūriu Lietuvai, mes tuos argumentus ir sakome. Jei kas nors turi argumentų prieš, jie turi galimybę taip pat žiniasklaidoje tuos argumentus išdėstyti", - tvirtino A. Kubilius.

Tai, kad oponentai galbūt neturi pinigų taip plačiai per žiniasklaidą skleisti savo argumentus, Premjero teigimu, nėra Vyriausybės problema.

"Aš tikrai nežinau, kas kiek turi pinigų. Aš žinau mūsų atsakomybę paaiškinti žmonėms apie projektą, kaip mes matome projekto naudą, paaiškinti taip, kad visi žmonės tai išgirstų ir suprastų" , - sakė A. Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad VAE projekto oponentai labiau kritikuoja ne patį projektą, jo detales, bet tai, kad projekto privalumus pateikia Algimantas Čekuolis.

"Tie skaičiai, parametrai, kurie yra pateikiami įvairia žmonėms suprantama forma, ir žurnalistui Algimantui Čekuoliui tuos skaičius kartojant, kažkodėl niekieno nėra ginčijami. Labiausiai yra ginčijamasi dėl to, ar gali žurnalistas tokioje informacinėje kampanijoje dalyvauti", - pažymėjo Vyriausybės vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder