A. Kubilius: ši Vyriausybė sporto bazėms skyrė didelius pinigus

A. Kubilius: ši Vyriausybė sporto bazėms skyrė didelius pinigus

Nors po Londono olimpinių žaidynių būta nemažai kritikos dėl prastos Lietuvos sporto bazių būklės, reikia nepamiršti, kad dabartinė Vyriausybė sporto bazių plėtrai skyrė daug dėmesio, o visų bazių modernizuoti tiesiog neįmanoma, sako Premjeras Andrius Kubilius.

"Mūsų Vyriausybė, nepaisant visų krizės laikotarpių, tikrai sporto bazių plėtrai skyrė didelius pinigus, palyginus su kitomis sritimis. Turiu pasakyti, kad per pastarąjį laikotarpį tikrai nemažai sporto bazių buvo atnaujinta arba pastatyta visiškai iš naujo. Akivaizdu, kad mes negalime galbūt vienu metu padengti visų poreikių, modernizuoti visas sporto bazes, bet tai, kiek pinigų buvo skirta, pavyzdžiui, daugiafunkcinėms sporto arenoms, tai yra šimtai milijonų litų, tuos dalykus reikia atsiminti", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Premjeras.

A. Kubilius pripažino, kad modernių baseinų Lietuvoje trūksta. Vis dėlto, pasak jo, yra ir kuo džiaugtis: netrukus Kaune duris atvers modernus rekonstruotas "Girstučio" baseinas, į kurio atnaujinimą ir užtikrinimą, kad atitiktų visus standartus, buvo investuota daug lėšų.

Vyriausybės vadovas priminė, kad už naujų sporto objektų statybą atsakingos ir savivaldybės.

"Mes manome, kad reikia planuoti ir toliau į ateitį, kokie objektai ir kur turėtų būti realizuoti. Čia norėčiau pastebėti, kad labai svarbų vaidmenį atlieka ne tik Vyriausybė, ne tik sporto federacijos, bet ir savivaldybės", - sakė A. Kubilius.

"Galėčiau pagirti Kauno savivaldybę, kuri jau mano minėtu "Girstučio" sporto centru, įskaitant ir plaukimo baseiną, rūpinosi labai nuosekliai, labai primygtinai. Ir todėl Vyriausybė buvo įtikinta, kad tam reikia skirti lėšų.

Galime pagirti ir Klaipėdos savivaldybę už pastangas pasiekti, kad būtų rasti sprendimai dėl modernaus baseino statybos Klaipėdoje. Būtų labai gerai, jeigu tiek pat energijos matytume ir mūsų visų mylimame Vilniuje, kur labai dažnai energija ir pastangos nueina ne visai rezultatyviems veiksmas", - teigė Premjeras.

Visus olimpiečiams, iškovojusiems medalius Londone, rūpimus klausimus Premjeras taip pat žadėjo aptarti asmeniškai su jais trečiadienį apdovanojimų ceremonijos Vyriausybėje metu. Trečiadienį, pasak Premjero, olimpiečiams bus skirtos ir jiems pagal Vyriausybės aktus priklausančios premijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder