Algirdas Sysas mano, kad Seimas dėl Prezidentės veto Darbo kodeksui greičiausiai spręs rugpjūčio pabaigoje

Algirdas Sysas mano, kad Seimas dėl Prezidentės veto Darbo kodeksui greičiausiai spręs rugpjūčio pabaigoje

Parlamentarai dėl Prezidentės veto Darbo kodeksui greičiausiai spręs rugpjūčio pabaigoje, svarsto Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas, tačiau politikas nesiima prognozuoti, koks bus Seimo sprendimas.

"Manoma, kad galbūt "taip, yra padaryta klaidų, bet reikia atmesti Prezidento veto ir iš karto teikti pasiūlymus taisyti". Tą siūlo ir ponas A. Kubilius, ir konservatorių partija. Vienas iš variantų. Nežinau, ar tai geriausias variantas priėmus iš karto taisyti. Mano galva, visada įstatymas turi pradėti veikti, kad mes matytume, kur tos silpnos grandys, kur reikėtų pataisyti, nes tai yra teoriniai samprotavimai iš vienos ir kitos pusės", - interviu "Žinių radijui" sakė Seimo vicepirmininkas.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį susitiko su Seimo opozicijos lyderiu Andriumi Kubiliumi, prašydamas paramos atmetant Prezidentės veto Darbo kodeksui. Anot A. Kubiliaus, valdantiesiems atmesti veto trūksta 5 balsų, o jų trūksta dėl pačių socialdemokratų priešinimosi.

ELTA primena, kad liepos 4-ąją Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė nepasirašyti Seime priimto Darbo kodekso ir parlamentarams jį grąžina tobulinti. Kaip taisyti darbo santykių reglamentą, turėtų spręsti dar šios kadencijos Seimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder