Andrius Kubilius šilumos tiekėjus kaltina rinkimine propaganda

Andrius Kubilius šilumos tiekėjus kaltina rinkimine propaganda

Premjeras Andrius Kubilius piktinasi šilumą tiekiančių įmonių platinama informacija, esą valstybė reguliuoja kainas, ir vadina tai rinkimų propaganda.

Tai ir kodėl žmonėms nėra pateikiami paaiškinimai dėl sąskaitos dydžio Vyriausybės vadovas žada aiškintis antradienį per pasitarimą dėl šilumos kainų Vilniuje.

"Nustebino, kad įmonės, tiekiančios šilumą, ne tik dideles sąskaitas pateikia visiems gyventojams, bet atrodo, kad dar pateikia rinkimų propagandos lapelius, kuriuose aiškina, kad kainas Lietuvoje reguliuoja valstybė", - piktinosi A. Kubilius.

Premjero teigimu, tokie teiginiai neatitinka tikrovės, nes Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, atsižvelgdama į atskiras savivaldybes ir jose veikiančius šilumos ūkius, sąnaudas, investicijas, nustato tik viršutines ribas.

"Antras dalykas, kas mums kelia susirūpinimą, kad gyventojai, kurie nori gauti tikslią informaciją, kodėl būtent tokią sąskaitą jie gauna ir ją lygina su kaimyno ir kaimyninių namų sąskaitomis, niekaip negali gauti tikslių paaiškinimų. Tuos dalykus aiškinsimės labai principingai", - sakė A. Kubilius.

Pasitarimui dėl sąskaitų už šildymą Vilniaus mieste vadovaus Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis. Jame kviečiami dalyvauti Valstybinės energetikos inspekcijos, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, Vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Vilniaus miesto savivaldybės bei Prezidentūros, Teisingumo ir Energetikos ministerijų atstovai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder