Andrius Kubilius: Vyriausybė į valdžią atėjo nepasiruošusi

Andrius Kubilius: Vyriausybė į valdžią atėjo nepasiruošusi

Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė į valdžią atėjo nepasiruošusi ir kol kas iš stalčių daugiausia traukia ankstesnės Vyriausybės parengtus įstatymų projektus, teigia Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

"Vyriausybė traukia iš stalčių dar mūsų parengtus projektus. Nematėme nė vieno naujo projekto, idėjos. Užtenka pasižiūrėti į artėjančios Seimo pavasario sesijos darbotvarkę. Joje - 177 projektai parengti mūsų ir tik 26 - naujos Vyriausybės", - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje skaičiavo buvęs Premjeras.

A. Butkevičiaus Vyriausybę A. Kubilius vadino "lėto veikimo": "Per tris mėnesius jie jokių savo planų net neanonsavo. Dirbama lėtai, niekur neskubant ir aiškinama, kad tai privalumas. Tačiau jei karalius yra nuogas, tai ilgainiui vis tiek pasimatys".

Pasak jo, į valdžią naujoji Vyriausybė atėjo nepasirengusi ne tik idėjiškai, bet ir žmonių klausimu. "Iki šiol net nepaskirti visi viceministrai. Negana to, trys viceministrai jau suspėjo ir atsistatydinti", - dėstė opozicijos lyderis.

Jo teigimu, akivaizdu, kad Vyriausybės darbui kliudo ir tarpusavio nesusikalbėjimas. Pavyzdžiui, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis užsimojo prieš privačias sveikatos priežiūros įstaigas, o Premjeras A. Butkevičius penktadienį privačių medicinos įstaigų vadovus ramino, kad šios įstaigos ir toliau sėkmingai veiks.

"Kyla klausimas, kas Vyriausybėje turi svarbesnį balsą - ministras V. Andriukaitis ar Premjeras A. Butkevičius. Kai Premjeras nesuvaldo ministrų, o ministrai - viceministrų, gali tikėtis bet ko", - sakė A. Kubilius.

Jis prognozuoja, kad valdančiąją koaliciją draskys ir Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijų jungtuvės.

"Jau dabar matome koalicijos partnerių skirtingą požiūrį į strateginius klausimus. Premjeras ir finansų ministras Rimantas Šadžius aiškiai pasisako už eurą, o numatomas būsimos jungtinės partijos lyderis Rolandas Paksas aiškina, kad prie euro zonos galima prisijungti tik po referendumo. Turint omenyje ankstesnių referendumų patirtį, tai aiškus pasisakymas prieš eurą. Manau, kad tai signalas A. Butkevičiui, kas koalicijoje turi didesnę galią", - svarstė A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder