Andrius Kubilius žino, kas paskatino valstiečius nutraukti paramą valdantiesiems

Andrius Kubilius žino, kas paskatino valstiečius nutraukti paramą valdantiesiems

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungai (LVLS) nutraukus paramą valdančiajai Permainų koalicijai, premjeras Andrius Kubilius įtaria, kad juos taip pasielgti galbūt paskatino artėjantys savivaldos rinkimai, ir viliasi, kad svarbiausi sprendimai Seime bus priimti.

Premjero vertinimu, valstiečių priekaištai nepagrįsti, o didžioji dalis susitarimų punktų vykdoma.

"Matyt, kad artėjantys rinkimai ar kiti sumetimai juos paskatino padaryti tokį pareiškimą, bet kartu aš girdėjau gana konstruktyvų pasakymą, kad jie tikrai neatsisako paremti biudžeto priėmimo, be abejo, dėl to diskutuosime. Tai nevertinčiau šio jų sprendimo kaip labai dramatiško. Jie yra konstruktyvūs, bet kartu ir kieti partneriai", - "Žinių radijui" ketvirtadienį kalbėjo A. Kubilius.

Apie savo sprendimą neremti valdančiųjų valstiečiai liaudininkai pranešė trečiadienį, primena ELTA. Pasak LVLS pirmininko Ramūno Karbauskio, jų ir Permainų koalicijos sutartis neturi prasmės, nes valdančioji koalicija nevykdo savo pačių prisiimtų įsipareigojimų. Valstiečiai liaudininkai savo ruožtu įvykdė visus sutartyje įrašytus punktus. Jo teigimu, paskutinis taškas buvo kitų metų biudžetas, kuris, anot LVLS pirmininko, nebuvo su jais derintas. Tačiau R. Karbauskis neatmetė galimybės paremti kitų metų biudžeto projektą, jei bus pritarta valstiečių liaudininkų pateiktoms pataisoms.

Partijos lyderis deklaravo, kad jo vadovaujama Valstiečių liaudininkų sąjunga ateityje gali paremti naudingus Lietuvai įstatymus.

Valdančiosios Permainų koalicijos ir Valstiečių liaudininkų sąjungos lyderiai Seime susitarimą dėl bendradarbiavimo pasirašė šių metų kovo pradžioje. Valstiečių liaudininkų sąjunga, laikydamasi konstruktyvios opozicijos principų, pasirašytame susitarime įsipareigojo remti tų Vyriausybės pateiktų įstatymų priėmimą Seime, dėl kurių Permainų koalicija pasieks susitarimą su Valstiečių liaudininkų sąjungos atstovais Seime.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder