Baigėsi ministrų portfelių dalybos

Baigėsi ministrų portfelių dalybos

Baigėsi ministrų portfelių dalybos - socialdemokratams atiteko 7, Darbo partijai - 5, partijai Tvarka ir teisingumas - 2 ministerijos.

LSDP atstovai vadovaus Finansų, Susisiekimo, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Užsienio reikalų, Ūkio bei Teisingumo ministerijoms.

Darbo partijai "atiteko" Žemės ūkio, Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo bei Kultūros ministerijos.

Partijos Tvarka ir teisingumas atstovai užims Aplinkos ir Energetikos ministerijų vadovų postus.

LSDP lyderis Algirdas Butkevičius atskleidė, jog ministrų portfelių derybos buvo įtemptos.

"Diskusija buvo labai ilga. Mes ūkines ministerijas sugrupavome į atskirą pogrupį, kitas ministerijas - į kitą, ir po to žiūrėjome, kaip galėtume sėkmingiau joms vadovauti", - pirmadienį po formuojamos valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo kalbėjo jis.

A. Butkevičius pažymėjo, jog kol kas nė viena būsimo ministro pavardė nėra aiški.

Antradienį įvyksiančiame LSDP lyderio inicijuotame susitikime su Prezidente Dalia Grybauskaite A. Butkevičius tikisi išgirsti jos nuomonę ministrų portfelių dalybų klausimais.

"Norėtųsi išgirsti Prezidentės nuomonę, ar tikrai galima ieškoti kompromisų, sutariant, kad kai kurie žmonės, kuriems yra pareikšti įtarimai, neužims aukštų pareigų", - sakė jis.

A. Butkevičiaus teigimu, artimiausiu metu bus diskutuojama ir apie Seimo komitetų ir komisijų pirmininkų bei jų pavaduotojų portfelių dalybas.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigė dėl antradienio susitikimo su Prezidente nesijaudinantis.

"Visiškai nesijaudinu. Aš pasitikiu A. Butkevičiumi, jis yra šiandien lyderis, ir mes turime tai pripažinti", - sakė jis.

V. Uspaskichui patvirtinus, kad europarlamentaro vietos jis atsisakys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas pažymėjo liksiantis dirbti Briuselyje.

"Mūsų partijoje yra 17 tūkst. narių. Tikrai parinksime tokius kandidatus, kad koalicijai nebūtų gėda dirbti kartu", - paklaustas, kas vadovaus Tvarkos ir teisingumo "gautoms" ministerijoms, atsakė R. Paksas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder