Bus stiprinamas ekonominis ir prekybos bendradarbiavimas su Mauritanija

Bus stiprinamas ekonominis ir prekybos bendradarbiavimas su Mauritanija

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikime su Mauritanijos užsienio reikalų ministru Hamidžiu Ouldu Baba Ouldu Hamidžiu (Hamadi Ould Baba Ould Hamadi) pabrėžė Lietuvos norą stiprinti dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą su Mauritanija, skatinti ekonominius santykius. Taip pat sutarta plėsti dvišalio bendradarbiavimo teisinę bazę.

A.Ažubalis pažymėjo, kad diplomatinių santykių 20-metį mininčios Lietuva ir Mauritanija turėtų išnaudoti galimybes skatinti verslo ryšius ir abipuses investicijas.

„Bendradarbiavimas ekonomikos ir prekybos srityje yra mūsų prioritetas. Šiandien prekybos apimtys tarp Lietuvos ir Mauritanijos yra labai nedidelės, esame suinteresuoti bendradarbiavimą plėsti. Turime skatinti abipuses investicijas, juk Lietuva siūlo puikias investicines galimybes. Taip pat kviečiu Mauritanijos verslą užmegzti ryšius su Lietuvos įmonėmis finansų ir verslo paslaugų, transporto ir logistikos, chemijos ir petrochemijos pramonės, nekilnojamojo turto sektoriuose", - sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Pasak jo, Lietuvos verslas ieško naujų rinkų ir vis dažniau domisi verslo galimybėmis Afrikos žemyne. Kaip pavyzdį jis pateikė investuoti Mauritanijoje planuojančią Lietuvos įmonių grupę „Vičiūnai".

Susitikime pabrėžta, kad svarbu plėsti teisinę bendradarbiavimo bazę. Sutarta parengti ir pasirašyti dvišalę investicijų skatinimo ir apsaugos sutartį, pasirašyti užsienio reikalų ministerijų bendradarbiavimo susitarimą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat pažymėjo kultūrinio bendradarbiavimo svarbą plėtojant dvišalius santykius ir teigė, kad geresnis šalių visuomenių tarpusavio pažinimas kuria sąlygas intensyvesniems mainams ne tik kultūros, bet ir kitose srityse. A.Ažubalis pakvietė Mauritaniją kitais metais dalyvauti kasmetiniame kultūros festivalyje „Afrikos dienos" ir supažindinti Lietuvos visuomenę su savo kultūra ir menu.

Pokalbio metu aptarti bendradarbiavimo daugiašaliuose forumuose klausimai. A.Ažubalis pabrėžė sėkmingą Lietuvos ir Mauritanijos bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Susitikime taip pat pristatytas Lietuvos pasirengimas pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais, aptarti įvykiai Afrikos žemyne.

Mauritanijos užsienio reikalų ministras Vilniuje lankosi birželio 26-28 dienomis. Vizito metu jis taip pat susitinka su žemės ūkio ministru Kaziu Starkevičiumi, Seimo delegacijos Frankofonijos parlamentinėje asamblėjoje pirmininku Vidmantu Žiemeliu, lankosi Vilniaus universiteto Orientalistikos centre.

Lietuva diplomatinius santykius su Mauritanija užmezgė 1992 m. rugsėjo 11 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder