Dainoro Bradausko veiklą tiria STT

Dainoro Bradausko veiklą tiria STT

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria iš pareigų atleisto Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko veiksmus.

Anot "Lietuvos žinių", tokį atsakymą iš Generalinės prokuratūros gavo Seimo Antikorupcijos komisijos narys Naglis Puteikis, prokurorų klausęs, kodėl nepradedamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai korupcinių D. Bradausko veiksmų. STT šiuo klausimu komentarų neteikia.

Finansų ministerijai STT anksčiau pateikė duomenų apie galimus D. Bradausko tarnybinius nusižengimus, kuriais remiantis ministerija atliko tarnybinį patikrinimą ir sausio pabaigoje ministras Vilius Šapoka nusprendė VMI vadovą atleisti iš pareigų. Šį sprendimą D. Bradauskas apskundė teismui.

D. Bradauskas buvo atleistas dėl galimo verslo grupių protegavimo, neviešos informacijos teikimo ir prekybos poveikiu. Paviešintoje Finansų ministerijos tyrimo ataskaitoje teigiama, kad D. Bradauskas susitikinėjo su "MG Baltic" koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, su kuriuo buvo derinamos galimos mokesčių vengimo schemos, konfidencialūs VMI veiksmai "Vilniaus prekybos" atžvilgiu. Mainais už bendradarbiavimą D. Bradauskui buvo siūlomas atlygis.

Pats D. Bradauskas neigia piktnaudžiavęs tarnyba ar neteisėtai atstovavęs verslo interesams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder