Dvimiesčio projektas po truputį įsibėgėja

Dvimiesčio projektas po truputį įsibėgėja

Vilniuje dirbantys ir kas rytą į sostinę traukiniu važiuojantys kauniečiai jau turi galimybę už nedidelį mokestį savo automobilius statyti prie Kauno geležinkelio stoties esančioje aikštelėje.

Kauno miesto savivaldybės viešoji įstaiga "Automobilių stovėjimo aikštelės" dėl stovėjimo bilietų platinimo pasirašė sutartį su AB "Lietuvos geležinkeliai". Nuo šio pirmadienio Geležinkelio stoties kasose kartu su terminuotais traukinių bilietais kauniečiai gali įsigyti ir automobilių stovėjimo leidimus.

Terminuotą mėnesinį traukinio bilietą turintiems kauniečiams leidimas automobilį statyti M. K. Čiurlionio gatvėje esančioje aikštelėje kainuoja 45 Lt per mėnesį.

"Vienas iš pagrindinių Vilniaus ir Kauno dvimiesčio projekto tikslų - gerinti susisiekimą tarp dviejų didžiausių šalies miestų. Dalis sostinėje dirbančių kauniečių kiekvieną dieną į Vilnių ir atgal vyksta traukiniais. Jų patogumui miesto taryba suteikė galimybę savo automobilius palikti prie stoties esančioje aikštelėje", - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Ši galimybė buvo numatyta daugiau nei prieš metus Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtintoje Vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti tvarkoje, tačiau sprendimui įgyvendinti reikėjo ir geležinkelininkų talkos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder