FNTT: pagrindinis "Vilniaus energijos" biokuro tiekėjas uždirbo per 53 mln. litų pelno, įskaičiuoto į šilumos tarifus

FNTT: pagrindinis "Vilniaus energijos" biokuro tiekėjas uždirbo per 53 mln. litų pelno, įskaičiuoto į šilumos tarifus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrimo duomenys leidžia teigti, jog pagrindinis UAB "Vilniaus energija" biokuro tiekėjas vien iš jo pardavimo turėjo daugiau nei 53 mln. litų grynojo pelno, įskaičiuoto į šilumos tarifus.

"Šią savaitę Generalinė prokuratūra gavo svarbius duomenis, iš dalies pagrindžiančius tiriamas faktines aplinkybes, kad pagrindinis UAB "Vilniaus energija" biokuro tiekėjas - susijusi įmonė - 2007-2011 metais vien iš biokuro pardavimų bendrovei "Vilniaus energija" turėjo daugiau nei 53 mln. litų grynojo pelno. Tyrimo duomenys leidžia teigti, kad visa ši suma galėjo būti įtraukta į šilumos kainą ir faktiškai apmokėta šilumos vartotojų", - rašoma išplatintame pranešime.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įtariant, kad UAB "Vilniaus energija" vadovai, piktnaudžiaudami einamomis pareigomis, siekiant padidinti šilumos kainas, bei pažeisdami šilumos vartotojų teisėtus interesus - įsipareigojimą mažiausiomis sąnaudomis užtikrinti šilumos tiekimą vartotojams, įsigydami šilumos gamybai naudojamą kurą, taip pat kitas prekes ir paslaugas, kurios laikytinos būtinomis šilumos energijai pagaminti, ir sąnaudos joms įsigyti yra įtraukiamos į šilumos kainą ir apmokamos vartotojų, į pirkimo sandorius įtraukia susijusias įmones, iš kurių prekes ir paslaugas perka žymiai aukštesne nei reali rinkos kaina.

Šiuo metu yra nustatinėjamos realios minėtos įmonės sąnaudos biokurui įsigyti, pagaminti ir patiekti UAB "Vilniaus energija" - atliekami patikrinimai įmonėse, tiekusiose jai žaliavas biokurui gaminti, kurių nustatyta per 1000. Dabar jau yra apklausta apie 200 biokuro gamintojų atstovų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder