Gediminas Kirkilas Broniaus Bradausko vietoje rinktųsi kitą komitetą

Gediminas Kirkilas Broniaus Bradausko vietoje rinktųsi kitą komitetą

Didžiausios valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas Gediminas Kirkilas partijos kolegos, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Broniaus Bradausko vietoje rinktųsi vadovavimą kitam komitetui.

Trečiadienį kalbėdamas "Žinių radijui" socdemų ir Seimo vicepirmininkas G. Kirkilas sakė manąs, kad socialdemokratai dėl B. Bradausko rasią sprendimą.

"Ieškome įvairių variantų. Yra galimybė pakeisti komitetą. (...) Manyčiau, kad aš, pavyzdžiui, B. Bradausko situacijoje, netrukdyčiau savo sūnaus karjerai ", - sakė jis.

G. Kirkilui šioje vietoje keistai atrodė konservatorių laikysena, nes, anot jo, šie apskritai partijoje bando įteisinti įpėdinystę. Pasak politiko, tiek B. Bradauskas, tiek jo sūnus šiuo metu užima aukštas pozicijas, ragino atsisakyti aistrų ir ramiai viską apsvarstyti.

"Aš, pavyzdžiui, gal eičiau į kitą komitetą", - svarstė G. Kirkilas.

Klausimas dėl B. Bradausko tolesnio pirmininkavimo BFK kilo jo sūnui Dainorui Bradauskui laimėjus konkursą į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo pareigas. Į tai reaguodamas Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius paprašė Seimo vadovybės atšaukti jo tėvą iš einamų pareigų dėl nuolatinio ir neišvengiamo interesų konflikto.

Antradienį posėdžiavusi Seimo Socialdemokratų partijos frakcija dar nepriėmė sprendimo dėl Seimo BFK pirmininko B. Bradausko galimybių toliau vadovauti šiam komitetui

Socialdemokratų lyderis Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad B. Bradauskas teisiškai galėtų likti vadovauti Seimo komitetui, bet yra ir tam tikra politinė etika.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder