Gintautas Paluckas pirmadienį žada susitikti su Premjeru

Gintautas Paluckas pirmadienį žada susitikti su Premjeru

Išrinktasis socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas pirmadienį žada susitikti su Premjeru Sauliumi Skverneliu aptarti tolesnio valdančiosios koalicijos darbo. 

Pasak G. Palucko, susitikimo metu bus kalbama ir apie didesnį socialdemokratų vertybių atspindėjimą Vyriausybės darbo programoje. Su LVŽS pirmininku Ramūnų Karbauskiu, pasak G. Palucko dar nepavyko susisiekti. 

„Mes, nepaisant to, kad esame maži, norėtume lygiaverčių santykių priimant sprendimus ir pirmiausiai svarstant projektus, kad nereikėtų bėgti iš paskos ir komentuoti tai, kas dar neturi jokio racionalaus pagrindo“, - šeštadienį žurnalistams sakė G. Paluckas. 

„Jeigu šiandien vyktų referendumas mūsų partijos viduje, po šios rinkiminės kampanijos, aš galiu aiškiai pasakyti, kad greičiausiai mes iš tos koalicijos eitume, nes mes nesame patenkinti nei savo padėtimi, nei tais sprendimais, kuriuos esame įgalūs koalicijoje įtakoti", - kalbėjo naujasis LSDP vadovas 

Anot G. Palucko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir socialdemokratų bendravimas turi būti nuolatinis. 

„Koaliciniai pasitarimai, vadovybės pasitarimai, o ne proginiai, kai įtampa pakyla tiek, kad jau veržiasi per kraštus į viešumą“, - kalbėjo rinkimų laimėtojas. 

G. Paluckas taip pat pabrėžė, kad jam tapus partijos pirmininku keisis pirmasis partijos ešelonas – į valdybą ir prezidiumą bus įtraukiama daugiau moterų, o partijos pirmininko pavaduotojai turės gauti regioninių skyrių pritarimą. Nepaisant to, G. Paluckas teigė, kad savo komandoje jis norėtų matyti Gediminą Kirkilą ir Viliją Blinkevičiūtę. 

„G. Kirkilas – dėl savo strateginio mąstymo ir institucinės atminties, dėl įvairių plataus pobūdžio savo gebėjimų. O V. Blinkevičiūtę – dėl jos palaikymo visuomenėje, dėl socialdemokratinės pozicijos“, - kalbėjo socialdemokratas. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder