Į Vyriausybę vilios Neringos merą

Į Vyriausybę vilios Neringos merą

Vienas pretendentų vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) - Neringos meras Antanas Vinkus. Tai "Lietruvos žinioms" patvirtino socialdemokratų lyderis, būsimasis premjeras Algirdas Butkevičius.

Gydytojo išsilavinimą turintis A.Vinkus jau darbavosi sveikatos apsaugos ministru 1994-1996 metais Adolfo Šleževičiaus ir Mindaugo Stankevičiaus vadovaujamose vyriausybėse.

A.Vinkus tikina kol kas jokio siūlymo pretenduoti į ministrus iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovybės nesulaukęs. Buvusį Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų generalinį direktorių A.Vinkų SAM vadovo poste pageidautų matyti Lietuvos medikų bendruomenė.

Naująją valdančiąją daugumą sudarančios partijos viešai yra įvardijusios kandidatus į ministrus, tačiau pretendentų į SAM vadovas atskleisti iki šiol neskubama.

Kaip vienas galimų kandidatų buvo minimas Seimo narys Vytenis Andriukaitis. Jis pagal specialybę taip pat yra gydytojas, bet SAM vadovauti jam nėra tekę.A.Butkevičius po apsilankymo pas prezidentę Dalią Grybauskaitę neatsakė į klausimą, ar būtent V.Andriukaitis bus siūlomas sveikatos apsaugos ministru.

"Lapkričio 23 dieną vyks mūsų partijos prezidiumo posėdis, per kurį ir bus svarstomos bei vėliau teikiamos kandidatūros į sveikatos apsaugos ministro postą. Ir V.Andriukaitis, ir A.Vinkus yra kandidatų sąraše. Su A.Vinkumi dar nekalbėjau, nesiūliau eiti ministro pareigų, tačiau galiu patikinti, kad artimiausiu metu apie tai kalbėsimės. Jis yra daug Lietuvos sveikatos apsaugai nusipelnęs žmogus", - LŽ sakė LSDP pirmininkas.

V.Andriukaitis tvirtino taip pat dar negavęs jokio siūlymo tapti SAM vadovu. "Partijoje - daug žmonių. Vadovauti SAM yra įvardijami keturi ar penki kandidatai. Dėl A.Vinkaus galiu pasakyti, kad partijos Sveikatos komitete aptariant kandidatūras jo pavardės nebuvo", - teigė parlamentaras. Save jis įvardija ne kaip gydytoją, o labiau kaip teisininką. A.Butkevičius yra sakęs, kad SAM turėtų vadovauti mediko išsilavinimą turintis žmogus.

Jei A.Vinkus sutiktų būti SAM vadovu, jo išvykimas iš Neringos gerokai sujauktų ramų kurorto politinį gyvenimą. Mat pagal savivaldos rinkimų rezultatus Neringos mero postas priklauso socialdemokratams, bet jie esą neturėtų stipraus kandidato į kurorto vadovus.

"Visi socialdemokratai Neringoje sukasi aplink A.Vinkaus personaliją, tik jo dėka socialdemokratai ir gavo daugiausia vietų. Galiu patikinti, kad A.Vinkui atsisakius mero kėdės mažai tikėtina, kad ją vėl užimtų dabartinis vicemeras socialdemokratas Vigantas Giedraitis. Jo daug kas nebenorėtų matyti mero poste. Todėl politinė situacija būtų labai įdomi", - LŽ teigė vienas įtakingas Neringos politikas.

Esą į Vilnių išvykus A.Vinkui, tapti Neringos meru puikią galimybę turėtų dabar opozicijoje dirbantis buvęs vicemeras Arūnas Burkšas. Jis į kurorto tarybą pateko su Tautos prisikėlimo partija, o vėliau prisidėjo prie liberalcentristų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder