Inicijuojama interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui

Inicijuojama interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija inicijuoja interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Povilui Andriukaičiui.

Eltos duomenimis, interpeliacijos tekstas jau yra parengtas ir pradėti rinkti ją remiančių Seimo narių parašai.

Interpeliacijos iniciatoriai priekaištauja sveikatos apsaugos ministrui dėl medikų ir pacientų bendruomenėms nepalankių reformų sveikatos apsaugos srityje.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis ir seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius apie tai kalbės trečiadienį spaudos konferencijoje Seime.

Šių metų gegužės 21 d. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Masiulis žurnalistams sakė, kad artimiausiu metu liberalai ketina apsispręsti dėl galimos interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui V. P. Andriukaičiui.

"Iš tikrųjų mes nenorime tų interpeliacijų. Mes norime, kad ministrai dirbtų, mes nenorime ministrams trukdyti dirbti, bet kada ministrai piktybiškai vengia kontakto, kada piktybiškai neina į diskusijas su visuomene, o bando realizuoti savo kažkokias fantazijas, tai kartais nelieka kito kelio, kaip inicijuoti interpeliacijas", - yra sakęs E. Masiulis.

Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba (LPOAT) gegužės 21 d. Seime Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui įteikė daugiau nei 30 tūkst. gyventojų pasirašytą kreipimąsi į Vyriausybę.

Tiek Lietuvos gyventojų pasirašė pritardami pilietinei iniciatyvai "Teisė pasirinkti", kuria pasisakoma už pacientų teisę laisvai rinktis gydytoją ir gydymo įstaigą bei gauti finansavimą už paslaugas iš ligonių kasų valstybinėse ir privačiose įstaigose.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder