Karališkoji pora apsilankė gintaro muziejuje

Karališkoji pora apsilankė gintaro muziejuje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su į Lietuvą valstybinio vizito atvykusiais Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu ir Karaliene Silvija lankosi pajūryje. Trečioji Švedijos karališkosios poros vizito diena skirta susipažinti su Kuršių nerijos gamta, Lietuvoje taikomomis aplinkosaugos iniciatyvomis, mūsų šalies istoriniu paveldu.

„Norime Švedijos karališkajai porai parodyti ne tik Lietuvos ekonominius, energetinius, mokslo ir kultūros pasiekimus, bet ir unikalų, į UNESCO pasaulio paveldą įtrauktą Lietuvos pajūrio grožį“, – sakė Prezidentė.

 Šalies vadovė su Švedijos karališkąja pora lankėsi Naglių gamtos rezervate, Lietuvos jūrų muziejuje, mokslinių tyrimų laive „Mintis“, elektros jungties „Nord Balt“ srovės keitiklių stotyje.

Vakarop Dalia Grybauskaitė drauge su į Lietuvą valstybinio vizito atvykusiais Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu ir Karaliene Silvija Tiškevičių rūmuose Palangoje apžiūrėjo archeologinių radinių ir gintaro inkliuzų ekspoziciją.

 Palangoje Švedijos karališkoji pora atsisveikino su šalies vadove, taip užbaigdami trijų dienų valstybinį vizitą mūsų šalyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder