Kelionių organizatoriai raginami parvežti turistus iš Egipto

Kelionių organizatoriai raginami parvežti turistus iš Egipto

Egipte tęsiantis ir plečiantis neramumams, augant nestabilumui ir išplėtus komendanto valandą, Užsienio reikalų ministerija Lietuvos piliečiams siūlo nevykti į šią šalį, o turistinių kelionių organizatoriams - parvežti Egipte esančius turistus.

Užsienio reikalų ministerija Egipte esančius Lietuvos piliečius ragina elgtis itin atsargiai - sekti situaciją, vengti palikti gyvenamąją vietą, laikytis nustatytų apribojimų, nevykti į Kairą, Suecą, Aleksandriją, Liuksorą, Izmailiją, Mansurą ir kitus didžiuosius miestus, turistams - nenutraukti ryšio su kelionių vadovais.

Lietuvos piliečiams, esantiems didžiuosiuose Egipto miestuose ir laikinai atvykusiems į Egiptą, esant galimybėms saugiai keliauti ministerija siūlo palikti Egiptą komerciniu transportu.

Turistams Raudonosios jūros pakrantės kurortuose rekomenduojama laikytis kelionių organizatorių ar jų atstovų rekomendacijų, nuo ekskursijų už kurortų ribų griežtai susilaikyti. Kelionių organizatorius Užsienio reikalų ministerija kviečia parvežti Egipte esančius turistus.

Lietuvos piliečiai, į Egiptą atvykęs savarankiškai, kviečiami registruotis visą parą Užsienio reikalų ministerijoje (el. paštu [email protected], telefonu +370 (5) 2362444) arba Lietuvos ambasadoje Egipte (tel. +20227364329, faks. +20227364326).

Lietuvos ambasada Egipte neturi informacijos, kad per neramumus būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Nutarusiems palikti šalį užsieniečiams ir Egipto gyventojams tenka užsibūti Kairo oro uoste dėl masiškai atšaukiamų ir atidedamų skrydžių.

Keletas aviacijos kompanijų, tarp jų Vokietijos "Lufthansa" ir "Air Berlin", JAV "Delta Air Lines" ir Lenkijos LOT, laikinai pristabdė skrydžius į Egiptą. Kitos aviacijos bendrovės, tarp jų "Alitalia", KLM ir "British Airways", dėl komendanto valandos buvo priverstos pakeisti skrydžių tvarkaraštį. 15 skrydžių, dėl komendanto valandos pritrūkus personalo, šeštadienį atšaukė "Egypt Air".

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder