Konkurencijos taryba susidomėjo Palanga

Konkurencijos taryba susidomėjo Palanga

Neseniai aplinkos ministro lydere daugiabučių namų renovavimo srityje pavadintoje Palangoje kyla aistros dėl to, kas turi administruoti namų atnaujinimo procesą.

Šiandien viena iš viešųjų ryšių agentūrų išplatino pranešimą, kuriuo pranešė, jog Konkurencijos taryba informavo Respublikinius būsto valdymo ir priežiūros rūmus, kad išnagrinėjusi šių prašymą ištirti, ar Palangos savivaldybės sprendimas gyvenamųjų namų renovacijos programos administratoriumi skirti jai priklausančią bendrovę UAB "Palangos komunalinis ūkis" neprieštarauja Konkurencijos įstatymui, raštu kreipėsi į savivaldybę, prašydama, kad ji įvertintų šį savo sprendimą.

Esą toks sprendimas galimai suteikė "Palangos komunaliniam ūkiui" privilegijas, dėl ko galėjo atsirasti konkurencijos sąlygų skirtumų kitiems rinkoje konkuruojantiems subjektams.

"Palangos savivaldybės veikloje matėme akivaizdžius Konkurencijos įstatymo pažeidimus. Skiriant bendrą visai Palangai renovacijos administratorių, į tai, kas administruoja atskirus namus, atsižvelgta visiškai nebuvo. Tuo metu kituose Lietuvos miestuose renovacijos administratoriai skiriami atskirai, pagal administruojamas teritorijas arba namus. Tikimės, kad Palangos savivaldybės taryba įvertins ir pakeis savo sprendimą", - pranešime cituojamas rūmų vadovas Juozas Antanaitis.

Palangos savivaldybė iki vasario 3 d. turi informuoti Konkurencijos tarybą apie savo priimtus sprendimus.

Rūmai akcentuoja, kad "Palangos komunalinis ūkis" anksčiau neturėjo nieko bendro su pastatų administravimu ir pirmiausiai teikė šiukšlių išvežimo bei gatvių valymo paslaugas. Administravimo funkcijos įmonei buvo priskirtos tik prieš II renovacijos etapo pradžią. Akcentuojama, kad privati kompanija UAB "Palangos butų ūkis" yra renovavusi 2 kurorto daugiabučius.

Tuo metu Palangos savivaldybės administracijos Juridinio ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Korsakas tvirtina, kad Konkurencijos tarybos ir rūmų reikiamos abejonės bei nuomonės yra nepagrįstos.

"Butų savininkai patys nusprendė, kad atnaujinamų namų administratorius bus "Palangos komunalinis ūkis". Įtstayme nurodyta, kad savivaldybės programos įgyvendinimo administratoriumi gali būti paskirta savivaldybės kontroliuojama įmonė, todėl visos privačių juridinių asmenų pretenzijos yra nepagrįstos. Vyriausiasis administracinis teismas sausio 20 dieną įsiteisėjusioje nutartyje konstatavo, kad nėra pagrindo stabdyti savivaldybės tarybos sprendimo, kuriuo gyvenamųjų namų renovacijos programos Palangoje administratoriumi paskirta "Palangos komunalinis ūkis", - sakė V. Korsakas.

Renovacijos programoje iš viso dalyvauja 74 Palangos daugiabučiai: 16 jų, atsižvelgiant į namo suvartojamos šilumos kiekį, buvo atrinkta pirmuoju renovacijos etapu, likusieji 58 - antruoju.

Beje, "Vakarų ekspresas" jau rašė, kad dėl Palangos daugiabučių pešamasi ir kitame fronte. UAB "Vitės valdos" įmonių grupei priklausantis teismuose kovoja dėl daugiau nei dvidešimties daugiabučių priežiūros. Neseniai jis patyrė pirmą nesėkmę - Palangos apylinkės teismas atmetė ieškinį dėl Medvalakio g. 21-ojo namo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder