Konservatoriai svarstys, kaip įveikti žiaurumo epidemiją

Konservatoriai svarstys, kaip įveikti žiaurumo epidemiją

Šeštadienį Vilniuje rengiamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdis, kuriame bus apžvelgiama politinė padėtis, tvirtinama dalis kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose.

Vienas iš svarbiausių klausimų - diskusija apie įtemptą socialinę padėtį Lietuvoje, apimančią tiek alkoholizmo, socialinės atskirties didėjimo, tiek nedarbo ir regionų atsilikimo problemas.

"Tarybos posėdyje bandysime atsakyti į esminį klausimą, ką turime daryti, kad įveiktume Lietuvoje žiaurumo epidemiją. Diskutuosime ir pristatysime platų priemonių paketą, kad Lietuva taptų saugesne valstybe visiems. Alkoholio prieinamumo ribojimas, tinkama socialinė pagalba ir geresnės galimybės įsidarbinti regionuose - tai svarbiausios kryptys, kuriose siūlome konkrečius sprendimus", - teigė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Šis planas bus apibendrintas rezoliucijoje "Dėl neatidėliotinų veiksmų siekiant užtikrinti saugesnę socialinę aplinką Lietuvoje".

TS-LKD tarybos posėdyje bus priimama ir daugiau rezoliucijų politikos aktualijomis. Tai rezoliucija "Dėl valdančiosios koalicijos moralinės krizės", atkreipianti dėmesį į tai, kad per visą laikotarpį po Nepriklausomybės atkūrimo nėra pasitaikę atvejo, kad teisėtvarkos institucijos atliktų tyrimus ir nagrinėtų bylas ne dėl atskirų politikų ar valstybės pareigūnų, bet dėl politinių partijų galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Rezoliucijoje "Astrave statoma atominė elektrinė - grėsmė Lietuvai" pabrėžiama, kad netoli Vilniaus, Astrave, statoma Baltarusijos atominė elektrinė kelia didelę grėsmę Lietuvai, elektrinei nekeliami nei aplinkosauginiai, nei po avarijos Fukušimoje privalomi papildomi branduolinės saugos reikalavimai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder