Labai šilti orai nežymiai atvės savaitgalį

Labai šilti orai nežymiai atvės savaitgalį

Sinoptikė Natalija Nikolajenko „LRT radijui“ prognozavo vasarišką savaitės pabaigą – kai kur galime sulaukti nestipraus lietaus, tačiau ir dienos, ir naktys džiugins malonia šiluma.

Ketvirtadienio dienos orus lems aukštesnio slėgio laukas, į Lietuvą plūs labai šiltas oras, lietaus nenumatoma. Išliks ramūs orai, pūs silpnas vėjelis. Vidurdienį oras įšils iki 25–29 laipsnių, o kai kur (didesnė tikimybė – Vakariniuose rajonuose) termometro stulpelis gali pasiekti net ir 30 laipsnių ribą.

Penktadienį per Lietuvą praslinks atmosferos frontas, keliaujantis iš Vakarų į Rytus. Naktį pajūryje, o dieną jau daug kur truputį palis, vietomis gali griaudėti perkūnija. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, o perkūnijos metu jis gali būti gūsingas. Išliks labai šilti orai: temperatūra naktį nukris vos iki 14–19 laipsnių, o dieną vėl pakils iki 25–30 laipsnių šilumos. Tik prie jūros bus vėsiau – 22–24 laipsniai šilumos.

Šeštadienį orai šiek tiek atvės. Naktį bus 13–17, dieną – 22–27 laipsniai šilumos. Kai kur trumpai su palis, galima ir perkūnija.

Sekmadienį orus lems anticiklonas, artėjantis iš Vakarų. Lietaus tikimybė maža. Turėtų būti dar truputį vėsiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder