Laimutė Stankūnaitė į Andriaus Ūso teismą neatvyko

Laimutė Stankūnaitė į Andriaus Ūso teismą neatvyko

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas toliau nagrinėja mažametės tvirkinimo bylą, kur kaltinimai pareikšti kauniečiui, pernai vasarą mirusiam verslininkui Andriui Ūsui.

Į teisiamąjį posėdį liudytojais pakviesti Raimondas Šliumba, Ernesta Bugarytė, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, Eugenija Bertašiūtė, Raimonda Jusaitytė ir Drąsiaus Kedžio mažametės dukters motina Laimutė Stankūnaitė.

ELTA primena, jog balandį Vilniaus apygardos teismas nutarė, kad nuo šiol mažametei D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukrai teisme atstovaus Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė.

Praėjusių metų lapkričio 10-ąją Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus plenarinė sesija, kasacine tvarka išnagrinėjusi verslininko, vieno iš vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo veikėjų A. Ūso bylą, paskelbė, kad byla perduodama nagrinėti iš naujo.

Klaipėdos apygardos teismas buvo priėmęs sprendimą, įpareigojantį atnaujinti vadinamąją pedofilijos bylą. Ją 2010 m. lapkričio 17-ąją nutraukė Panevėžio miesto apylinkės teismas, remdamasis tuo, kad vienintelis mažametės tvirkinimu kaltintas asmuo - A. Ūsas mirė.

Sprendimą apskundė dviem žmogžudystėmis įtariamo kauniečio D. Kedžio sesuo N. Venckienė, prašydama, kad būtų nustatyti mergaitę tvirkinę asmenys. Apeliacinį skundą parašė ir A. Ūso artimieji, siekdami, kad velionis būtų reabilituotas.

A. Ūso artimieji - žmona ir tėvai - siekia, kad praėjusių metų birželį mįslingomis aplinkybėmis miręs vyras būtų reabilituotas, o dviejų žmonių nužudymu įtariamo D. Kedžio sesuo N. Venckienė - kad būtų pripažintas kaltu dėl tvirkinimo. Ji taip pat siekė, kad būtų teisiama ir mažametės motina L. Stankūnaitė.

Vienas vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo veikėjų A. Ūsas žuvo, kai važiuodamas keturračiu motociklu Alytaus rajono Eigirdonių kaimo apylinkėse įkrito į nedidelį vandens telkinį. Vėliau ekspertai mirusiojo organizme aptiko beveik 3 promiles alkoholio.

Neringa Venckienė išplūdo Laimutę Stankūnaitę

Trečiadienį vykstančio teismo metu buvo apklausta Drąsiaus Kedžio sesuo ir laikinoji mergaitės globėja Neringa Venckienė. Pasak naujienų portalo 15min.lt, liudytojos klausė, kas jai žinoma apie tai, kuo A. Ūsas kaltinamas šioje byloje. "Tokias aplinkybes aš esu girdėjusi iš pačios nukentėjusios mergaitės. Tai, kas nurodyta kaltinamajame akte, mergaitė yra pasakojusi", – sakė N. Venckienė, pabrėžusi, kad byloje aprašomi ne visi epizodai, kai mažametė galimai patyrė seksualinę prievartą.

Ką mergaitė pasakodavo?

"Lovoje guli jinai, Ūsas ir Stankūnaitė. Ir jie ją laižo. [...] Ir Ūsas leidžia seiles. Iš to pasakojimo supratome, kad mergaitė yra tvirkinama", – teigė liudytoja.

N. Venckienė stengėsi kuo vaizdingiau, su kuo baisesnėmis detalėmis pasakoti, kaip iškrypėliai galimai išnaudodavo mažametę.

"Aš kaip suprantu, Ūsas masturbuodavosi. Jis tampė savo sysalą ir iš jo išbėgdavo kremas. [...] Iš pradžių pasakodavo, kad sysalą kiškavo į akį. Po to pasakojo, kad sysalą kišdavo į burną. [...] Ką mergaitė papasakodavo, brolis iš karto rašydavo prokuratūrai", – posėdyje kalbėjo N. Venckienė.

D. Kedžio sesuo akcentavo, kad mergaitės pasakojimai tikri, tokių dalykų vaiko primokyti neįmanoma: "Apie sysalus ir raudonus pimpalus – tokių fantazijų negali būti!"

Teismui liudydama N. Venckienė nevengia aštraus žodyno. Kaip teigia 15min.lt, kaunietė ne sykį įžeidė buvusią savo brolio sugyventinę.

Butą nuomodavo Andrius Ūsas

Teismas taip pat apklausė butą L. Stankūnaitei nuomavusį kaunietį Raimondą Šliumbą. Jis sakė, kad už nuomą (maždaug 400 Lt) mokėjo tiek L. Stankūnaitė, tiek A. Ūsas. Kartais jam pinigai buvo pervedami per banką, rašo portalas delfi.lt.

"A. Ūsas prisistatė V. Muntiano patarėju", - sakė jis.

Teismas apklausė ir kaunietę Eugeniją Bartašiūnaitę, kuri gyveno kartu su L. Stankūnaite nuomojamame bute – jos gyveno skirtinguose kambariuose. Mergina teigė nieko įtartino nepastebėjusi, mergaitė niekada nebuvo užsiminusi apie jokią seksualinę prievartą ar išnaudojimą.

"Mačiau,kad jinai rūpestinga, rūpinosi savo vaiku, kad turėtų žaislų būtų pavalgiusi, susidariau vaizdą, kad jos buvo laimingos", - liudytoja teigė, kad A. Ūsą matė tik kartą.

Nieko blogo apie L. Stankūnaitę negalėjo pasakyti ir jos vaikystės draugė Ernesta Bugarytė, dalyvavusi mergaitės krikštynose.

"Kai ji paliko D. Kedį, prasidėjo neapykanta ir priekaištavimai jai", – mergina aiškino, kad mergaitės tėvas L. Stankūnaitei grasino, jog ji negalės bendrauti su dukra.

Laimutė Stankūnaitė į teismo posėdį neatvyko

Viena pagrindinių liudytojų, Laimutė Stankūnaitė, į teismo posėdį neatvyko. Tai buvo netikėta ir pačiam teismui, kuris liudytojos laukė po pietų pertraukos, 13 valandą.

Susirinkusiems apie L. Stankūnaitės neatvykimą pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuras, atsakingas už jos apsaugą. Teigiama, jog visos atvykimo detalės yra derinamos per šią instituciją, kadangi buvusios Drąsiaus Kedžio sugyventinės ir jos dukros gyvenamosios vietos nežino net teismas.

Pedofilijos byloje iki birželio 11 paskelbta pertrauka.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder