Leidykla nutraukia ryšius su Rūta Vanagaite

Leidykla nutraukia ryšius su Rūta Vanagaite

Reaguodama į Rūtos Vanagaitės pasisakymus „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos. „Alma littera“ taip pat atsiriboja nuo bet kokių R.Vanagaitės pareiškimų.

„Rūtos Vanagaitės pasisakymai mums yra nepriimtini ir nesuderinami su „Alma litteros“ leidyklos vertybėmis, todėl nusprendėme nedelsiant nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir išimti visas „Alma littera“ išleistas jos knygas, įskaitant ir ką tik pasirodžiusią knygą „Višta strimelės galva“, - sako leidyklos „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Knygos jau pradedamos išimti iš visų knygynų, prekybos vietų bei elektroninių parduotuvių ir artimiausiu metu jų neliks visose prekybos vietose. Taip pat leidyklos teisininkai jau pradėjo teisines procedūras nutraukiant bendradarbiavimą su R.Vanagaite.

Kaip jau skelbta, R.Vanagaitė interviu LRT.lt sakė surinkusi skandalingų faktų apie Lietuvos karininką, partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Partizanas esą buvo KGB agentas.R.Vanaitės teigimu, jos širdies draugas Simono Vyzentalio (Simon Wiesenthal) centro Jeruzalėje direktorius Efraimas Zurofas (Efraim Zuroff) yra surinkęs duomenų apie partizanų vado dalyvavimą žydų žudynėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder