Lietuvių tebėra daugiau nei trys milijonai

Lietuvių tebėra daugiau nei trys milijonai

Lietuvos gyventojų tebėra daugiau nei trys milijonai, rodo išankstiniai visuotinio surašymo duomenys. Išankstiniais Statistikos departamento pateiktais elektroninio surašymo ir apklausos duomenimis, surašymo apskaitos momentu, kovo 1 dieną, Lietuvoje buvo 3 mln. 53,8 tūkst. nuolatinių gyventojų - maždaug 1,4 mln. vyrų ir 1,6 mln. moterų.

Lietuvos Respublikos visuotinio gyventojų ir būstų surašymo apklausos metu buvo surašyta 2 mln. 15 tūkst. gyventojų. Elektroniniu būdu susirašė ar buvo surašyta 1 mln. 39 tūkst. gyventojų.

Išankstiniais surašymo duomenimis, Vilniuje buvo 539 tūkst., Kaune - 321,2 tūkst., Klaipėdoje - 161,3 tūkst., Šiauliuose - 113,1 tūkst., Panevėžyje - 103,5 tūkst. gyventojų.

Statistikos departamento darbuotojai atkreipia dėmesį, kad išankstiniai gyventojų surašymo rezultatai yra įvertinti remiantis operatyviais elektroninio surašymo ir gyventojų apklausos duomenimis.

Iš viso surašyta 1 mln. 415 tūkst. būstų. Maždaug vieno procento būstų gyventojų nedalyvavo surašyme - atsisakė ar surašinėtojai išvis nebuvo įleisti.

Išsamius gyventojų ir būstų surašymo duomenis Statistikos departamentas žada paskelbti iki 2013 metų birželio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder