Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyviai rinksis į tradicinį sąskrydį

Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyviai rinksis į tradicinį sąskrydį

Šeštadienį Ariogaloje, Dubysos slėnyje, vyks tradicinis Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydis "Su Lietuva širdy".

Renginys prasidės Lietuvos kariuomenės pučiamųjų instrumentų orkestro koncertu Ariogalos gatvėse. Vėliau eisena pasuks į Dubysos slėnį. Vidurdienį šv. Mišias aukos J. E. arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Po šv. Mišių vyks iškilmingas sąskrydžio atidarymas, per kurį į stadioną bus įneštas ir uždegtas ugnies fakelas. Šventės aukuras - Amžina Tautos atmintis.

Sąskrydžio dalyvius ketina pasveikinti Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) pirmininkas Povilas Jakučionis, Europos Parlamento narys prof. Vytautas Landsbergis, svečiai iš Latvijos ir Estijos, buvę tremtiniai, Seimo ir Vyriausybės nariai, Raseinių rajono meras, kiti svečiai.

"Kasmet vykstančiame gražiame ir itin prasmingame renginyje susiburia žmonės, su Lietuva širdyje gyvenantys visą savo gyvenimą, už tai mokėję kalėjimais, tremtimi, savo sveikata, savo likimais. Džiaugiuosi galėdama būti kartu su šiais žmonėmis, kurie neabejingi Lietuvos istorijai, mūsų šalies dabarčiai ir valstybės ateičiai. Tikiu, kad Jūsų kova ir gyvenimo istorijos išliks ir jaunosios kartos atmintyje, kad jos bus gyvos Jūsų vaikų, vaikaičių ir provaikaičių širdyse", - sako Seimo pirmininkė I. Degutienė.

Po iškilmingos ceremonijos planuojamas Jungtinio LPKTS choro ir solistų koncertas, kitų meno kolektyvų pasirodymai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder