Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijai vadovaus I. Degutienė

Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijai vadovaus I. Degutienė

Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijai vadovaus Seimo Pirmininko pavaduotoja konservatorė Irena Degutienė.

Už tokį nutarimą balsavo visi 66 balsavime dalyvavę Seimo nariai.

Seimas taip pat patikslino Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijos sudėtį.

Komisiją taip pat papildė Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko pavaduotoja Jūratė Palionytė, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė, šio komiteto narys Algirdas Vaclovas Patackas, Kultūros ministerijos Istorinės-kultūrinės atminties įprasminimo skyriaus vedėja Ona Šaltytė. Iš viso komisijoje dirbs 23 nariai.

Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijos paskirtis - padėti Seimui ir Vyriausybei formuoti lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo valstybinę politiką ir teikti pasiūlymus jos įgyvendinimo klausimais, įskaitant ilgalaikių ir metinių lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo programų projektus.

Pagal šios komisijos nuostatus narius Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas paprastai parenka iš įvairiose lituanistikos paveldo globos srityse dirbančių specialistų, kuriuos rekomenduoja lituanistikos tyrimus vykdantys universitetai, valstybiniai lituanistikos mokslinių tyrimų institutai ir kultūros įstaigos, atminimo įprasminimo institucijos, lituanistikos paveldo globos organizacijos. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas į komisijos narius siūlo bent du savo narius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder