Loreta Graužinienė mano, kad jos pavyzdys atbaido nuo Seimo Pirmininkės posto

Loreta Graužinienė mano, kad jos pavyzdys atbaido nuo Seimo Pirmininkės posto

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Rima Baškienė galėtų užimti šį postą kitą kadenciją, tačiau atkreipdama dėmesį į savo pavyzdį pažymi, kad tai yra sunkus darbas.

"Kiek suprantu, abu postai (Seimo Pirmininko ir Premjero. - ELTA) atiteks jiems (valstiečiams. - ELTA), nes nelabai socialdemokratai pretenduoja, kiek suprantu iš viešosios komunikacijos. Turėčiau atsakyti į tai kitoje laidoje, nes šioje negaliu spėti", - sakė L. Graužinienė interviu "Žinių radijui".

Iš tų žmonių, kuriuos pažįsta, Seimo Pirmininkė išskyrė R. Baškienę.

"Aš praėjusį kartą jau sakiau, kad ponia Rima visiškai tiktų šiai pozicijai, nes ji turi tų savybių, ir vadovaujančių savybių, kurios gal ne visiškai atskleistos ir turėjo galimybę jas atskleisti užimdama kitokias pozicijas. Bet aš ją suprantu ir kaip moterį, ir vis dėlto tai labai sunkus darbas. Turbūt Rima, matydama mano pavyzdį, nelabai gal to ir nori. Iš tiesų tai nėra noras ar nenoras, bus partijos sprendimas, ir tam žmogui, kuriam bus patikėta ši pozicija, bus didelė atsakomybė tą darbą dirbti", - sakė L. Graužinienė.

Dėl valdančiosios koalicijos formavimo derasi "valstiečiai ir žalieji" ir socialdemokratai, primena ELTA.

Seimo Pirmininkės manymu, prognozuoti, kas sudarys valdančiąją koaliciją, dar kol kas anksti.

"Savaitės pabaigoje bus jau aiškiau matyti, nes iš to, ką aš matau viešoje erdvėje ir Seimo koridoriuose, socialdemokratai labai atsargiai vykdo derybas, susidaro vaizdas, kad jie iš viso nieko nenori, nekovoja dėl nieko, dėl jokių pozicijų. (...) Tai, kad formuojasi centro kairės koalicija, šiuo metu akivaizdžiai matosi", - sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžė Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos atsakomybę formuojant valdančiąją koaliciją ir gyrė konservatorius už laikyseną.

"Jeigu būtų Ramūnas Karbauskis arba Saulius Skvernelis (atėjęs. - ELTA) pačią pirmą dieną susitikti su dešiniųjų partijos vadovais ir bent jau preliminariai būtų kalbėję, kad mes atsiųsime derybines grupes ir tada kalbėsimės dėl programinių nuostatų, tai, be abejo, būtų duotas ženklas dešiniesiems, kad į juos žiūrima labai solidžiai ir siekiama derybų. Kadangi šito nebuvo, tai esu įsitikinusi, kad Gabrielius Landsbergis, kaip partijos pirmininkas, pasielgė labai teisingai. Jis oriai gynė partiją ir partijos vertybinius dalykus", - sakė L. Graužinienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder