Loreta Graužinienė: nėra jokio pagrindo pradėti Vytauto Gapšio apkaltos procedūrą

Loreta Graužinienė: nėra jokio pagrindo pradėti Vytauto Gapšio apkaltos procedūrą

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, komentuodama Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį dėl Seimo nario Vytauto Gapšio bei pasigirdusius svarstymus dėl galimos apkaltos Seimo nariui, sako, kad teismo sprendimas nekeičia Seimo nario statuso, nėra jokio pagrindo pradėti jo apkaltos procedūros ir jis gali tęsti savo darbą.

Seimo Statutas numato, kad Seimo nario apkaltos procesas yra "parlamentinė procedūra, kurią Seimas taiko Konstitucijos 74 straipsnyje nurodytiems asmenims dėl Konstitucijai prieštaraujančių jų veiksmų, padarytų einant pareigas, siekdamas išspręsti tokių asmenų konstitucinės atsakomybės klausimą".

Apeliacinio teismo sprendimas yra susijęs su V. Gapšio veikla 2005-2006 metais - tuomet jis nebuvo Seimo narys ir nebuvo davęs priesaikos.

"Šios dienos teismo sprendimas V. Gapšio atžvilgiu nieko nekeičia. Tikiuosi bendro tolesnio produktyvaus darbo Seime ir pradėtų darbų tęsimo", - sako šiuo metu Ukrainoje viešinti Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius sako, kad opozicija ketina inicijuoti neeilinę Seimo sesiją, kurioje būtų pradėta apkalta Seimo nariui "darbiečiui" V. Gapšiui, primena ELTA.

"Pagal Konstituciją ir Seimo Statutą, V. Gapšiui turi būti nedelsiant pradėta apkaltos procedūra, tai yra akivaizdu. Todėl mes pradėsime rinkti parlamentarų parašus, kad Seimas susirinktų į neeilinę sesiją, nes, mūsų įsitikinimu, žiūrėti pro pirštus į tokią situaciją, į tokią politinių korupcinių bylų eigą būtų visiškai neatsakinga. Aš tikiuosi, kad ir valdantieji prisijungs prie mūsų iniciatyvos", - pirmadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Lietuvos apeliacinis teismas Viktorui Uspaskichui skyrė 190 MGL baudą, V. Gapšiui - 100 MGL.

Šis teismo sprendimas dar galės būti apskųstas Aukščiausiajam Teismui, bet nuosprendis jau įsiteisėja, kas reiškia, kad nuteistieji kalėjimo išvengė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder