Nelaimę patyrusių lietuvių alpinistų paieška gali būti tęsiama sekmadienį

Nelaimę patyrusių lietuvių alpinistų paieška gali būti tęsiama sekmadienį

Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje, Alpių kalnuose, dingusių dviejų lietuvių alpinistų paieškos gali būti pradėtos jau sekmadienio vakarą. Šamoni miestelio apylinkėse, kur dingo lietuvių alpinistai, nustojo snigti, oras pragiedrėjo, slidininkai pradėjo kilti į kalnus. Tačiau gelbėtojų sraigtasparniai kol kas nekyla į orą dėl labai stiprių vėjo gūsių.

Kaip portalui lrytas.lt sakė Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentas Saulius Damulevičius, priekalnėse oro sąlygos visai neblogos ir visų gelbėjimo tarnybų darbuotojai pasiruošę kilti ieškoti lietuvių.

"Tačiau dideliame aukštyje siaučiantis vėjas, kurio gūsiai siekia iki 90 kilometrų per valandą, ir jo pustomas sniegas neleidžia vykdyti gelbėjimo darbų", - kalbėjo S. Damulevičius.

Anot jo, nors dingę mūsų alpinistai buvo neblogai pasiruošę ilgam kopimui, turi maisto atsargų, šiltų drabužių ir miegmaišių, tačiau gelbėjimo laikas yra labai svarbus.

"Todėl visi tikimės, kad sraigtasparniai pakils jau šį vakarą", - tvirtina pašnekovas.

Portalas lrytas.lt primena, kad ketvirtadienį prasidėjus pūgai Alpėse pradingo du lietuvių alpinistai. Vienas jų atsiuntė SMS žinutę, pavyko nustatyti jo buvimo vietą, tačiau kito alpinisto buvimo vieta vis dar nėra žinoma.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder