Parlamentaras Saulius Stoma palieka konservatorius

Parlamentaras Saulius Stoma palieka konservatorius

Seimo narys Saulius Stoma kreipėsi į partijos Kauno Dainavos skyriaus pirmininką, pareikšdamas, kad išstoja iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos. Svarbiausia pasitraukimo priežastimi jis įvardijo partijos vadovybės ir visų, pirma jos pirmininko Andriaus Kubiliaus, amoralią laikyseną prievartą patyrusios Garliavos mergaitės atžvilgiu.

"Partijoje labai daug gerų ir sąžiningų žmonių, tačiau jų balsas negirdimas. Aplink pirmininką susibūrusi grupelė įtakingų žmonių veikia nedemokratiniais principais ir nuolat pamina krikščioniškosios demokratijos vertybes. Abejingumas vaiko skausmui ir visuomenės teisingumo siekiui galutinai apnuogino cinišką partijos vadovų požiūrį į politiką. Po gegužės 17 dienos įvykių Garliavoje, kai buvo pažeista Lietuvos Konstitucija ir visuotinės žmogaus teisės, šis abejingumas jau tapo nusikalstamu", – sako S. Stoma.

Jo manymu, dėl smurto Garliavoje atsakomybę prisiimti turi vykdomosios valdžios galva – Premjeras ir didžiausios valdančiosios partijos pirmininkas A. Kubilius.

"Visą savo sąmoningą gyvenimą esu idėjinis krikščionis demokratas ir net nemanau to atsisakyti, – teigia S. Stoma. – Dar sovietmečiu dalyvavau atkuriant Lietuvos krikščionių demokratų partiją, buvau partijos pirmosios valdybos narys. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, suspendavau narystę partijoje ir pasitraukiau į žurnalistiką. Manau, tikram krikščioniui demokratui ar konservatoriui daug svarbiau yra laikytis vertybių, o ne organizacinės priklausomybės."

Dėl dalyvavimo frakcijos veikloje parlamentaras sako apsispręsiąs artimiausiu metu, po konsultacijų su kolegomis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder