Prekybininkų taktika: išgąsdink ir parduok

Prekybininkų taktika: išgąsdink ir parduok

Kartais verslininkų naudojami rinkodaros metodai prasilenkia su elementariomis moralės normomis: siekdami parduoti prekę, jie žmones gąsdina, jog be jų produkto pavojinga ar net neįmanoma gyventi, nors taip toli gražu nėra.

Viename iš uostamiesčio I. Simonaitytės gatvės daugiabučių gyvenantis pensininkas nustebo sužinojęs, kad pietinėje miesto dalyje gyventojams tiekiamas geriamasis vanduo atitinka visas higienos normas - šių tyrimų duomenis neseniai paskelbė AB "Klaipėdos vanduo".

Vyras teigė dėl tyrimų suabejojęs dėl to, kad pas jį neseniai lankėsi "specialistai iš Vilniaus", kurie pasakojo, jog vandens kokybė jo bute neatitinka Europos Sąjungos reikalavimų.

"Man sakė, kad vanduo iš krano tinka tik grindims plauti. Klausiau, ar galima gerti virintą vandenį - sakė, jog ne, esą ir jame lieka kenksmingų medžiagų. O parduotuvėse parduodamą vandenį irgi vadino blogu. Taip pat rodė lentelę su vidutinio amžiaus trukme Europos šalyse, sakė, kad Lietuvoje žmonės trumpiau gyvena dėl to, kad geria blogą vandenį", - pasakojo 75 metų vyriškis.

Jis taip pat išgirdo, jog geriant tokį vandenį didėja tikimybė susirgti vėžiu.

Pasiteiravus, kokios įstaigos specialistai jį aplankė, klaipėdietis nurodė vieną bendrovę, o vėliau paaiškėjo, jog pagrindinis jų tikslas - ne ištirti vandenį, o parduoti kažkokius filtrus.

"Sakė, kad tik su šių įrenginių pagalba vanduo bus tikrai geras. Tačiau filtrai labai brangūs: trejus metus reikėtų mokėti po 150 litų kiekvieną mėnesį, tad nepirkau", - sakė klaipėdietis, prisipažinęs, kad geria ir gers vandenį iš krano.

Pagal minėtų tyrimų duomenis, pietinėje miesto dalyje tiekiamame vandenyje geležies pernai neaptikta, o fluoridų ir amonio aptikta kelis kartus mažiau už maksimalią leistiną normą. Be to, Lietuvoje taikomos higienos normos galioja ir Europos Sąjungoje.

"Kitokios normos nustatytos tik ne geriamajam vandeniui, o naudojamam, pavyzdžiui, vaistų gamyboje", - sakė AB "Klaipėdos vanduo" Vandenruošos departamento direktorius Aidas Birgėla.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder