Premjeras neigia, kad tarnybinis patikrinimas VMI yra politizuotas

Premjeras neigia, kad tarnybinis patikrinimas VMI yra politizuotas

Premjeras Saulius Skvernelis neigia, kad pokyčiai "Lietuvos geležinkeliuose" ir pradėtas tarnybinis patikrinimas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje dėl jos vadovo Dainoro Bradausko veiklos yra bandymas pašalinti socialdemokratų įtaką valstybės institucijoms. Esą pokyčiai buvo pribrendę, bet dėl ko konkrečiai atliekamas tarnybinis patikrinimas VMI neįvardija. 

"Tikrai nesiečiau to su politiniais veiksmais, turbūt nėra prielaidų nei vienu, nei antru atveju, kad partinė priklausomybė ar nepriklausomybė būtų kaip nors susijusi su tais veiksmais", - sakė S. Skvernelis ketvirtadienį interviu "Žinių radijui". 

"Lietuvos geležinkeliuose", kur pasikeitė valdyba ir vadovas, pasak Premjero, problemos brendo daugybę metų. 

"Galbūt nebuvo valios tuos dalykus spręsti, dabar Vyriausybė pasikeitė, ir tikrai kas susiję su valstybės įmonių valdymu - tai yra tik pirmas žingsnis", - sakė S. Skvernelis. 

Tuo tarpu VMI, pasak Vyriausybės vadovo, atliekamas tarnybinis patikrinimas, susijęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta medžiaga. Tačiau konkrečiau nedetalizuoja, kas nurodyta informacijoje, kuri, pasak jo, skirta "tarnybiniam naudojimui". 

"STT tiria nusikalstamas veikas, susijusias su piktnaudžiavimu, korupcija ir panašias, jeigu iš jų atėjo informacija, vadinasi, pirminis šaltinis yra su tam tikromis veikomis, kurios turbūt nedera su valstybės tarnautojo užimamomis pareigomis. Ir dėl to, jeigu nėra atliekamas baudžiamasis persekiojimas, numatyta, kad padaryti veiksmai, susiję su tarnybos pareigų atlikimu, netinkamu atlikimu ar neatlikimu, ta medžiaga yra perduota Finansų ministerijai. Tokias prielaidas galima daryti", - abstrakčiai situaciją apibūdino Vyriausybės vadovas. 

Kalbėdamas bendrai apie kovą su šešėliu, S. Skvernelis teigė, kad "šitos Vyriausybės tikrai netenkina, jog trečdalis ekonomikos veikia šešėlyje, kad nesugebame surinkti, pagal įvairių tarptautinių organizacijų prognozes, apie milijardą eurų pridėtinės vertės mokesčio lėšų". 

Pasak jo, tam reikalingi - ir bus daromi - kompleksiniai sprendimai. 

"Per šį pusmetį įvertinsime visą mūsų mokestinę sistemą, tai tikrai neturi būti siejama tik su mokesčių didinimu, apskritai reikėtų žiūrėti, kaip mokesčiai galėtų paveikti ekonomiką. Tačiau, jeigu mes turime tam tikrus teisės aktus, jų reikalavimus, tai turime užtikrinti ne vien su baudžiamuoju persekiojimu. Tikrai nesu šalininkas tokio būdo, bet turime padaryti taip, kad tie mokesčiai, kurie turi būti sumokėti, būtų sumokėti", - sakė S. Skvernelis. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder