Premjeras: Vytenio Andriukaičio atsakomybės kol kas nematau

Premjeras: Vytenio Andriukaičio atsakomybės kol kas nematau

Premjeras Algirdas Butkevičius šį vakarą susisieks su eurokomisaru Vyteniu Andriukaičiu, siekdamas išsiaiškinti, ar su šiuo pareigūnu buvo suderinti techninio pobūdžio raštai dėl galimybės Rusijai spręsti, kurioms Bendrijos narėms panaikinti maisto produktų embargą.

Premjeras tikina savo partijos nario kol kas niekuo nekaltinantis ir teigė, kad Rusijos mėginimų kiršinti Europos Sąjungos valstybes, siūlant išskirtines galimybes kai kurioms narėms, būta ir anksčiau.

"Pirmiausiai niekas partijos kolegos nekaltino ir tokio pareiškimo nebuvo. Buvo aiškiai pasakyta, kad Europos Sąjunga turi laikytis vieningos pozicijos ir aš manau, kad ji tokios pozicijos laikysis, - po Vyriausybės posėdžio trečiadienį kalbėjo Premjeras.

Antradienį duodamas interviu LRT radijui A. Butkevičius teigė, esąs priblokštas žinios, kad Europos Komisija Maskvai galėjo pasiūlyti selektyviai atšaukti pernai rugpjūtį įvestą maisto produktų embargą. Trečiadienį Ministras Pirmininkas žadėjo susisiekti su pačiu V. Andriukaičiu ir išsiaiškinti, ar pats eurokomisaras žinojo apie potencialius pasiūlymus Rusijai. Kol kas Premjeras teigė V. Andriukaičio, kaip pareigūno, kaltės neįžvelgiantis.

"(Atsakomybės - ELTA) tikrai kol kas neįžvelgiu, nes tokios informacijos neturiu, - sakė A. Butkevičius. - Jeigu kažkokiam pokalbiui pasibaigus atsiranda kažkokie raštai, tai reikia pirma žinoti, ar iš tikrųjų tas raštas buvo išsiųstas, derinant su eurokomisaru V. Andriukaičiu".

Pats eurokomisaras teigia, kad jo vadovaujamo Sveikatos ir maisto saugos direktorato susirašinėjimuose su kolegomis Maskvoje buvo kalbama apie galimybę nutraukti tam tikrų maisto produktų grupių embargą visoms ES valstybėms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder