Prezidentė: pavasario sesija valdančiajai daugumai turėtų būti pamoka

Prezidentė: pavasario sesija valdančiajai daugumai turėtų būti pamoka

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad pasirašys šią savaitę Seimo priimtas Miškų įstatymo pataisas, kuriomis siekiama reformuoti valstybinių miškų ūkį. Tačiau šalies vadovė pabrėžė, kad kritiškai vertina patį pataisų priėmimo procesą, o valdantieji, pasak jos, privalo padaryti išvadas iš Seimo pavasario sesijos.

„Pataisas pasirašysiu, o procesą vertinu kritiškai. Manyčiau, kad visa pavasario sesija turėtų būti valdančiajai daugumai pamoka ir kad jau laikas iš arogantiškos, buldozerinės politikos pereiti prie politinio proceso ir reikia tapti politikais“, – ketvirtadienį kalbėjo D. Grybauskaitė.

Lietuvos vadovė, paklausta, kaip vertina valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijų tarimąsi dėl lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) už šildymą grąžinimo, pakartojo savo ankstesnę palankią lengvatai poziciją.

„Dėl šildymo lengvatos visada pasisakiau kritiškai. Manau, kad tai yra socialiai labai jautri lengvata, liečianti net 700 tūkst. Lietuvos gyventojų ir kad tai yra klaida ją panaikinti“, – kalbėjo prezidentė, turėdama omenyje birželio 1 d. nustojusį galioti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą už šildymą. Kaip jau skelbta, konservatoriai šią savaitę susitarė dėl naujo lengvatinio PVM tarifo šildymui, pažadėję „valstiečiams ir žaliesiems“ paremti urėdijų reformą Seime.

Į klausimą, kaip vertina valdančiojoje Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) vykstančius svarstymus trauktis iš koalicijos su LVŽS, prezidentė akcentavo reikalingų atlikti darbų svarbą.

„Kas yra svarbu, tai, kad valdančioji dauguma – vienokia ar kitokia – turi gebėti priimti sprendimus ir įstatymus, na, o kokia kompanija bus rudenį, laikas parodys. Man svarbiausia, kad būtų priimami reikalingi sprendimai“, – sakė prezidentė.

Kaip žinoma, valdantieji socialdemokratai ypač nepatenkinti minėtu LVŽS ir TS-LKD susitarimu dėl urėdijų reformos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder