Prezidentė: savanoriai supranta savo atsakomybę

Prezidentė: savanoriai supranta savo atsakomybę

Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje besilankanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad čia atvykstantys savanoriai yra motyvuoti, supranta savo atsakomybę ir yra pasiryžę tarnauti Lietuvai.

Pirmadienį 9 mėnesių privalomąją karo tarnybą Butigeidžio dragūnų batalione pradės 495 jaunuoliai, tarp kurių beveik 20 merginų. Tai pirmasis šauktinių tarnybą pradedantis dalinys, suformuotas tik iš savanorių. Pasak Prezidentės, čia nuo pat ryto atvykstantys jaunuoliai yra gerai motyvuoti, supranta savanorystės svarbą Lietuvai.

"Tai visai kitokia kariuomenė, visai kitoks jaunimas. Matau žmones, kurie supranta, ką daro, žino, ko nori, ir pasirengę ginti valstybę", - LRT televizijai Klaipėdoje sakė D. Grybauskaitė.

Dviejų šaukimų metu 2015 m. į kariuomenę planuojama paimti 3 tūkst. asmenų. KAM duomenimis, šiuo metu atlikti karinę tarnybą jau užsiregistravo per 2,5 tūkst. savanorių, todėl privalomo šaukimo šiemet gali nereikėti.

Per devynių mėnesių tarnybos laiką iš privalomosios karo tarnybos karių suformuoti daliniai galės dalyvauti karinėse pratybose, taip pat mokytis drauge su NATO kariais. Išmokus valdyti ginklą ir bendrų kovos veiksmų, iš šių karių bus suformuotos specializuotos kuopos, kurios papildys parengtąjį karinį rezervą. Planuojama, kad per 5 metus Lietuvos kariuomenės rezervas bus papildytas 16 tūkst. karių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder