Prezidentės patarėjas: Rimantė Šalaševičiūtė nepateisino lūkesčių

Prezidentės patarėjas: Rimantė Šalaševičiūtė nepateisino lūkesčių

Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės sprendimą atsistatydinti lėmė kompleksas priežasčių, teigia Prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė. Jo teigimu, ministrės pasitraukimui įtakos turėjo ne tik su korupcija susiję klausimai, bet ir jos kompetencija bei su teisėsaugos tyrimais susijusios aplinkybės.

"Manau, kad susidarė visas kompleksas priežasčių: atvirumo valandėlė pas jus studijoje prieš savaitę, spaudoje pasirodžiusi informacija apie tam tikras istorijas, tyrimus ir apklausas dėl atskirų bylų, Šiaulių ligoninės atvejis. Galbūt ir daugiau yra tokių dalykų, apie kuriuos visuomenei informacija nėra pateikta, gal ir vykstantys dabar procesai", - antradienį "Žinių radijui" sakė M. Lingė.

Anot Prezidentės patarėjo, R. Šalaševičiūtei pritrūko ir kompetencijos.

"Apskritai ministrės veiklą vertinant, jau yra ilgesnė laiko distancija, kai ministrė pabuvusi poste (...) Žiūrint į tai, kaip dirbo ministerija, tų pagiriamųjų žodžių dėl dalykinės ir kompetencinės pusės tikrai nebūtų galima rasti labai lengvai", - teigė M. Lingė.

Jis priminė ir R. Šalaševičiūtės pažadą iki praėjusių metų rugsėjo iš avarinės būklės patalpų iškraustyti Vaiko raidos centrą Vilniuje, kurio iki šiol taip ir nepavyko įgyvendinti.

Anot Prezidentės patarėjo, abejotinas ir ministrės gebėjimas reaguoti į laikmečio aktualijas.

"Dabar turime bangą ir tikrai susirūpinimą dėl psichikos sveikatos ir visų kitų dalykų, o paaiškėja, kad ministerijoje po reformos net nėra specialisto, kuris kuruotų šią sritį. Tai atskleidžia požiūrį į tam tikrus dalykus, kur tikrai ne vien antikorupcinis fonas, bet yra ir laukas, kur ministrė nepateisino lūkesčių ", - sakė M. Lingė.

Paklaustas, ar jau numatyta, kas pakeis R. Šalaševičiūtę ministro poste, Prezidentės patarėjas sakė, kad kandidatas turės atitikti skaidrumo ir kompetencijos kriterijus.

ELTA primena, kad spaudoje pasirodžius publikacijoms apie galimas ministrės korupcines veiklas ir jos apklausą bendrame Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime, trauktis iš posto R. Šalaševičiūtę paragino Prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat Premjeras Algirdas Butkevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder