Prie pedofilijos bylos teismas sugrįš rudenį

Prie pedofilijos bylos teismas sugrįš rudenį

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas, nagrinėjantis Andriaus Ūso, kaltinamo mažametės tvirkinimu, bylą, prie jos sugrįš rugsėjį.

Artimiausias teismo posėdis numatytas rugsėjo 13-ąją, pranešė teismo atstovė Airinė Šerelytė. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į A. Ūso bylą nagrinėjančių teisėjų, prokuroro, advokatų bei Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovės numatytas kasmetes atostogas ir užimtumą kitose bylose.

ELTA primena, kad pastarajame teismo posėdyje birželio 11-ąją dėl teisėjų kolegijai pirmininkaujančio teisėjo Audriaus Cinino netikėtos ligos teismo posėdis, kuriame turėjo būti apklausta mažametės mama Laimutė Stankūnaitė, buvo atidėtas.

Pernai vasarą miręs A. Ūsas yra kaltinamas mažametės Drąsiaus Kedžio ir L. Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Mergaitės interesams teisme atstovauja Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė.

Praėjusių metų lapkričio 10-ąją Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus plenarinė sesija, kasacine tvarka išnagrinėjusi verslininko, vieno iš vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo veikėjų A. Ūso bylą, paskelbė, kad byla perduodama nagrinėti iš naujo.

Klaipėdos apygardos teismas buvo priėmęs sprendimą, įpareigojantį atnaujinti vadinamąją pedofilijos bylą. Ją 2010 m. lapkričio 17-ąją nutraukė Panevėžio miesto apylinkės teismas, remdamasis tuo, kad vienintelis mažametės tvirkinimu kaltintas asmuo - A. Ūsas - mirė.

Sprendimą apskundė dviem žmogžudystėmis įtariamo kauniečio D. Kedžio sesuo Neringa Venckienė, prašydama, kad būtų nustatyti mergaitę tvirkinę asmenys. Apeliacinį skundą parašė ir A. Ūso artimieji, siekdami, kad velionis būtų reabilituotas.

A. Ūso artimieji - žmona ir tėvai - siekia, kad praėjusių metų birželį mįslingomis aplinkybėmis miręs vyras būtų reabilituotas, o dviejų žmonių nužudymu įtariamo D. Kedžio sesuo N. Venckienė - kad būtų pripažintas kaltu dėl tvirkinimo. Ji taip pat siekė, kad būtų teisiama ir mažametės motina L. Stankūnaitė.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, atlikę A. Ūso mirties priežasčių ir aplinkybių tyrimą, nutarė ikiteisminį tyrimą nutraukti. Prokurorai konstatavo, kad A. Ūso mirties priežastis - nelaimingas atsitikimas.

Vienas vadinamojo Kauno pedofilijos skandalo veikėjų A. Ūsas žuvo, kai važiuodamas keturračiu motociklu Alytaus rajono Eigirdonių kaimo apylinkėse įkrito į nedidelį vandens telkinį. Vėliau ekspertai mirusiojo organizme aptiko beveik 3 promiles alkoholio.

Generalinė prokuratūra buvo kreipusis į Aukščiausiąjį Teismą, prašydama panaikinti Klaipėdos apygardos teismo 2011 m. kovo 22 d. nutartį ir palikti galioti Panevėžio teismo 2010 m. lapkričio 17 d. priimtą nutartį, pagal kurią buvo nutarta A. Ūso bylą nutraukti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder