Ramūnas Karbauskis: Referendume dėl pilietybės reikia bent 60 proc. piliečių aktyvumo

Ramūnas Karbauskis: Referendume dėl pilietybės reikia bent 60 proc. piliečių aktyvumo

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad reikia bent 60 procentų dalyvaujančių piliečių aktyvumo ir kelių dienų, jog referendumas dėl dvigubos pilietybės baigtųsi sėkmingai.

„Be ypatingų pastangų, be kelių dienų, organizuojant referendumą, matyt, kad mes šito barjero neįveiksime“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis. Pasak jo, jeigu referendumą organizuosime tik vieną dieną - referendumas bus tiesiog imitacija ir pajuoka iš keliamo klausimo.

Užsienyje gyvenančių lietuvių balsavimą R. Karbauskis traktavo kaip vieną iš svarbiausių faktorių, lemsiančių, ar referendumas pavyks, ar ne. Labai svarbu, anot R. Karbauskio, kad užsienyje gyvenantys lietuviai galėtų balsuoti kiek įmanoma daugiau vietų.

„Reikia sudaryti užsienyje gyvenantiems lietuviams galimybes ne tik balsuoti ambasadose ar konsulatuose, bet ir miestuose, kur yra daug lietuvių“, - pažymėjo jis. R. Karbauskis sakė manantis, kad tai padėtų surinkti kur kas didesnį referendume dalyvaujančių piliečių skaičių.

Anot R. Karbauskio, tiek visuomenė, tiek politikai yra vieningai sutarę, kad reikia šį klausimą spręsti. LVŽS pabrėžė, kad būtų juokinga, jei politikai vėl imtų abejoti dėl dvigubos pilietybės klausimo sprendimo procedūrų. Po Konstitucinio Teismo sprendimo nebereikėtų grįžti prie diskusijų ar referendumas yra reikalingas, ar ne, kalbėjo R. Karbauskis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder