Šalies vadovė: dėl aplinkos ministro veiklos - ir visos Vyriausybės atsakomybė

Šalies vadovė: dėl aplinkos ministro veiklos - ir visos Vyriausybės atsakomybė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nekeičianti savo neigiamos nuomonės apie aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską ir pabrėžia, kad dėl jo atsakomybę turėtų prisiimti Ministrų Kabinetas.

Pirmadienį per spaudos konferenciją šalies vadovės pasiteiravus, ar nuo gruodžio pakito jos požiūris į G. Kazlauską, D. Grybauskaitė dar kartą pažėrė ministrui kritikos.

"Aš manau, kad tai yra - kaip ir premjeras anksčiau yra padaręs - prisiėmęs atsakomybę už šio ministro veiklą - visos Vyriausybės atsakomybė. Mano nuomonė negali keistis kas mėnesį, darbai turi būti atlikti, tų darbų taip greitai ir neatliksi ir jie tikrai nėra daromi. O atsakomybė jau, be abejo, guli ant visos Vyriausybės pečių", - sakė prezidentė.

ELTA primena, kad D. Grybauskaitė, rugsėjo pradžioje susitikusi su aplinkos ministru, apkaltino jį neveiklumu. Prezidentės nuomone, G. Kazlausko darbą turėtų apsvarstyti valdančioji koalicija.

Prezidentė teigė matanti sąstingį tokiose srityse kaip renovacija, teritorijų planavimas, miškų ūkis. O atliekų tvarkyme yra visiškas atsilikimas nuo įsipareigojimų Europos Sąjungai, tai ateityje gresia baudomis Lietuvai, sakė prezidentė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder