Saulius Skvernelis: alkoholio problema šalyje tampa Nr. 1

Saulius Skvernelis: alkoholio problema šalyje tampa Nr. 1

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad Seimą pasiekusios alkoholio prieinamumo ribojimo priemonės sukėlė iš dalies nepagrįstą ažiotažą visuomenėje, ir pabrėžia, jog ribojimai tėra vienas iš žingsnių užkirsti kelią svaigiųjų gėrimų vartojimo sukeliamoms neigiamoms pasekmėms.

„Keistai atrodo, kad šis klausimas taip sureikšminamas. Man atrodo, kad ši problema lyg tampa šalyje Nr. 1. Triukšmas, matyt, kilo atėjus įstatymo projektui į tą finišo tiesiąją, kada svarstoma Seimo komitetuose. Ir galbūt tos asociacijos, interesų grupės, verslo atstovai mato grėsmę savo verslui“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras teigia, kad Vyriausybė ieškojo subalansuotų sprendimų riboti alkoholio prieinamumą.

„Vyriausybė, teikdama išvadas, bandė atrasti balansą tarp interesų, sveiko proto, galiausiai ir to tikslo, kurio įstatymų leidėjai siekia. Svarbiausia, kad įstatymas, kuris galutinai bus priimtas, neprasilenktų su logika ir pasiektų tuos tikslus, kurių siekiame - riboti alkoholio prieinamumą ir šalinti priežastis toms pasekmėms, kurias turime, o turime mirštamumą, ligas, depresijas, smurtą artimojoje aplinkoje“, - kalbėjo S. Skvernelis, pabrėžęs, kad vien draudimų ir ribojimų neužtenka, bet dabartinės pataisos yra pirmas žingsnis kovoje su problema.

Vyriausybės vadovo teigimu, ypač svarbu pasiekti, kad reglamentavimas būtų aiškus ir būtų išvengta skirtingų interpretacijų. Kaip sudėtingesnį atvejį S. Skvernelis paminėjo draudimą pardavinėti alkoholį viešuose renginiuose.

„Tos karštos diskusijos, matyt, pačios sunkiausios dėl viešų renginių. Teisės normų aiškinimas skirtingas. Čia dar reikia padirbėti, kad nebūtų skirtingų interpretacijų, nes įstatymą turės taikyti tiek institucijos, prižiūrinčios veikimą, tiek ir žmonės, kurie dirba šioje srityje, ir jiems reikia labai aiškių atsakymų“, - sakė Premjeras.

Seime svarstomos priemonės, numatančios, kad legaliai alkoholį vartoti būtų galima nuo 20, o ne nuo 18 metų. Taip pat planuojama trumpinti prekybos alkoholiu parduotuvėse laiką: pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais nuo 10 iki 15 val., išskyrus viešojo maitinimo įstaigas. Ypač daug diskusijų kyla dėl planų drausti alkoholį pardavinėti viešuose renginiuose ir nestacionariose lauko kavinėse.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder