Savaitgalį prasidėsime lietumi, o baigsime saulėtai

Savaitgalį prasidėsime lietumi, o baigsime saulėtai

Penktadienį sinoptikai žada lietų, tiesa, tik šalies rytuose ir pietuose, o šeštadienį lietaus gerokai sumažės, oro temperatūra įšils iki 17 laipsnių šilumos.

Penktadienį lis rytuose ir pietuose

Sinoptikas Vytautas Sakalauskas LRT radijui teigė, kad penktadienis, kaip ir buvo prognozuota anksčiau, bus lietingas. Tiesa, daugiau lyti turėtų šalies pietuose ir rytuose.

„Penktadienį orai bus labai nevienodi, nes Lietuvos pietuose – ciklonas, tad ten bus ir storesnis debesų sluoksnis, ir palis. O šiaurės vakarinėje šalies dalyje retkarčiais pasirodys ir Saulė, bus kur kas sausiau arba iš viso nelis“, – LRT radijui penktadienį sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Pus vidutinio stiprumo šiaurės-rytų, šiaurės vėjas, o oro temperatūra sušils iki 12–17 laipsnių šilumos.

Šeštadienį lietus trauksis

Sinoptikas V. Sakalauskas teigė, kad lietaus debesys šeštadienį užsiliks tik rytiniuose šalies rajonuose, tad Vilniaus, Utenos apskrityse gali „kur ne kur trumpai palyti“.

Šeštadienio naktį laikysis 4–9 laipsnių šiluma, o dienos aukščiausia temperatūra turėtų pasiekti 14–19 °C. Šeštadienį pus rytinių krypčių vėjas.

Sekmadienio naktį nelis, debesų bus nedaug, tad temperatūra kris.

„Temperatūra auštant pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos, o vietomis dirvos paviršiuje galimos ir šalnos. Dieną temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių šilumos, kai kur trumpai palis“, – sekmadienio orus prognozavo sinoptikas V. Sakalauskas.

Kaip praneša LRT radijas, ateinančios savaitės pirmos pusės orus lems anticiklonas, tad lietaus nežadama, dienos turėtų būti saulėtos ir šiltos. Tiesa, naktys bus vėsios, o vietomis išliks šalnų pavojus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder