Seimas griežtins maisto reklamos tvarką

Seimas griežtins maisto reklamos tvarką

Maisto reklamoje siūloma įtvirtinti draudimą nurodyti arba užsiminti apie ligų gydymo ar profilaktines savybes ir kitas savybes, jei nėra Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka išduoto šią informaciją patvirtinančio specialios paskirties maisto produkto registravimo pažymėjimo, jeigu tokios informacijos pateikimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Tokiam Ekonomikos komiteto patobulintam Reklamos įstatymo pataisų projektui po svarstymo pritarė 45 Seimo nariai, susilaikė 5 parlamentarai.

Komitetas pritarė siūlymams papildyti Reklamos įstatymą dar trimis dalimis, kuriomis turėtų būti įtvirtinti šie reikalavimai: maisto reklamoje nurodyti, jog maistas yra genetiškai modifikuotas arba maisto sudėtyje yra genetiškai modifikuotų organizmų. Jei maistas pagamintas iš genetiškai modifikuotų organizmų arba jo sudėtyje yra iš genetiškai modifikuotų organizmų pagamintų dalių; maisto produktų, kurie pagal teisės aktus negali būti tiekiami bendrojo lavinimo mokyklose mokiniams maitinti, reklamoje siūloma įrašyti įspėjamąjį tekstą apie tai, kad maitinimasis tokiais maisto produktais gali būti nepalankus sveikatai.

Taip pat siūloma uždrausti nurodyti energinius gėrimus kaip rėmėjus ar kitaip juos reklamuoti švietimo, mokslo ir ugdymo įstaigose, kurias lanko jaunesni kaip 18 metų asmenys; drausti reklamos tikslais nemokamai platinti energinius gėrimus asmenims, jaunesniems nei 18 metų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder