Seime registruojamos dar vienos Prezidentės parengtos pataisos šilumos kainoms mažinti

Seime registruojamos dar vienos Prezidentės parengtos pataisos šilumos kainoms mažinti

Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos ir Seime registruojamos Šilumos ūkio įstatymo pataisos, kuriomis siūloma suvienodinti ir palengvinti prisijungimo prie šilumos perdavimo tinklų ir šilumos pardavimo sąlygas nepriklausomiems gamintojams ir taip užtikrinti konkurenciją šilumos gamyboje.

"Šilumos kainos mažės tik panaikinus monopolijų dirbtinai kuriamas kliūtis nepriklausomiems šilumos gamintojams tiekti pigesnę šilumą gyventojams", - pabrėžė Prezidentė.

Šiuo metu nepriklausomi šilumos gamintojai negali parduoti šilumos gyventojams, nes šilumos tiekimo monopolijos iškelia atgrasančias prisijungimo prie tinklų sąlygas, reikalauja nepagrįstai didelių rezervavimo mokesčių ir į sutartis įtraukia griežtas sankcijas.

Pataisomis siekiama, kad naudojimosi šilumos perdavimo tinklais reikalavimus ir šilumos pirkimo-pardavimo sutarčių sąlygas tvirtintų ne monopolijos, o Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Prezidentės teigimu, reali šilumos gamintojų konkurencija padėtų efektyviau panaudoti perteklinę šilumą, skatintų alternatyvaus gamtinėms dujoms kuro naudojimą ir atpigintų šilumą gyventojams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder