Seimo etikos sargų ir VMI prašoma tirti, ar Seimo narė Greta Kildišienė nepasipelnė iš "Agrokoncerno"

Seimo etikos sargų ir VMI prašoma tirti, ar Seimo narė Greta Kildišienė nepasipelnė iš "Agrokoncerno"

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją bei kartu su frakcijos kolegomis Seimo nariais Ingrida Šimonyte, Mykolu Majausku ir Monika Navickiene - į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) dėl viešumoje pasirodžiusios informacijos, kad Seimo narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno pavaduotoja Greta Kildišienė naudojasi UAB "Agrokoncernas" priklausančiu automobiliu "Range Rover", tačiau oficialiai pateikiamoje privačių interesų deklaracijoje nėra deklaravusi jokių sandorių su šiuo juridiniu asmeniu. 

"Situacija kelia pagrįstų įtarimų, kad Seimo narė G. Kildišienė galimai gauna pajamas natūra iš UAB "Agrokoncernas". Atsižvelgiant į šią informaciją, prašau Seimo Etikos ir procedūrų komisijos atlikti tyrimą ir spręsti, ar Seimo narė nepažeidė Seimo Statuto 15 str. 4 punkto, numatančio, jog "Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už kūrybinę veiklą", bei įvertinti, ar UAB "Agrokoncernas" veikla, perleidžiant G. Kildišienei naudoti įmonei priklausantį automobilį, negali būti traktuojama kaip neleistino atlyginimo natūra mokėjimas Seimo narei", - komisijai rašo A. Kubilius.

Kreipimesi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) parlamentarai pažymi, kad pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą neatlygintinai ar lengvatine kaina gautas nuosavybėn arba naudoti turtas arba gautos paslaugos, taip pat kita gauta nauda priskiriami pajamoms natūra. Pasak A. Kubiliaus, viešumoje paskleista informacija suteikia pagrindo manyti, kad UAB "Agrokoncernas" siekė sudaryti sąlygas naudotis įmonei priklausančiu turtu konkrečiai Seimo narei.

"Situacija kelia pagrįstų klausimų, ar buvo įvykdytos visos mokestinės prievolės ir ar G. Kildišienės naudojimasis įmonei priklausančiu automobiliu nėra traktuotinas kaip pajamų gavimas natūra", - kelia klausimą A. Kubilius, prašydamas atlikti tyrimą, kokiu pagrindu ir kokiomis sąlygomis G. Kildišienei buvo suteikta teisė naudotis "Agrokoncernui" priklausančiu automobiliu.

Seimo nariai taip pat prašo išsiaiškinti, kiek dar asmenų, įskaitant ir Seimo narius, nesusijusių darbiniais santykiais su UAB "Agrokoncernas", ir kokiomis sąlygomis naudojasi šiai įmonei priklausančiais automobiliais ar kitu turtu. Taip pat prašoma įvertinti PVM atskaitos už lengvąjį automobilį, jeigu ji buvo atlikta, pagrįstumą. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder