Seimo narys: LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius turėtų atsistatydinti

Seimo narys: LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius turėtų atsistatydinti

Seimo narys prof. Povilas Gylys mano, kad, artėjant Seimo rinkimams, viešoji erdvė yra smarkiai deformuota, nes yra daug politinio šališkumo, "purvo vonių", taip pat varžoma galimybė reikštis įvairioms nuomonėms. Politikas apgailestauja, kad prie to prisideda ir nacionalinis transliuotojas - LRT.

Jo vertinimu, LRT yra šališkas, nedemokratiškas, nepakankamai atskaitingas rinkėjams - mokesčių mokėtojams, iš kurių lėšų jis gyvena. "Mokesčių mokėtojai turi teisę tikėtis gero produkto, skaidrios informacinės erdvės, kurioje galėtų diskutuoti įvairių pažiūrų žmonės. Deja, taip nėra, ir aš manau, dėl to yra kalta LRT vadovybė su generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi priešakyje. Reikia galvoti apie tai, kaip padėtį taisyti. Vienas variantas - pats A. Siaurusevičius, matydamas, kad jam nesiseka, atsistatydina. Kitas variantas - LRT taryba imasi iniciatyvos ir, gerai išanalizavusi padėtį, taip pat ir finansus, darbo užmokesčio skirtumus tarp įvairių kategorijų darbuotojų, priima atitinkamą sprendimą", - sako Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" narys P. Gylys.

Kaip primena ELTA, LRT vadovo atstatydinimas galimas, jei už nepasitikėjimą vadovu balsuoja ne mažiau nei 2/3 tarybos narių.

P. Gylio nuomone, pagrindinės politinės jėgos turėtų būti suinteresuotos skaidresne, aiškesne, demokratiškesne situacija LRT. "Priešingu atveju rinkimų procesas bus iškreiptas, rinkimų rezultatą nulems ne tiek rinkėjai, kiek įvairios manipuliacijos, o to leisti negalima", - tvirtina P. Gylys.

Jis mano, kad tik liberalių pažiūrų žmonės, bankų atstovai turi galimybę "be eilės" išeiti į viešumą per nacionalinį transliuotoją, o kitos jėgos yra slopinamos.

"Tokių problemų turi net socialdemokratai. Aišku, nacionalinis transliuotojas negali blokuoti, pvz., Premjero. Bet apskritai matosi, kad net ši partija neturi galimybės pilnai pareikšti savo pozicijos. Tai ką kalbėti apie kitas partijas, ypač jeigu jos nėra liberalios, o yra prošeiminės, protautinės arba provalstybiškos", - svarstė prof. P. Gylys.

Eltos paklaustas, ar įmanoma kaip nors aritmetiškai, procentiškai paskaičiuoti, pasverti, sureglamentuoti eterio suteikimo laiką tam tikrų pažiūrų politikams, P. Gylys sakė, kad čia negali būti kalbos apie aritmetiką, nes tai yra moralės principai.

"Čia ne aritmetika, čia yra moralė, niekas čia neskaičiuos procento tikslumu, bet kai matai iš vienos pusės favoritizmą, o iš kitos nenorą kai kurias politines jėgas ir pažiūras praleisti į viešumą, turi reikalauti permainų", - tvirtino P. Gylys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder