Šią savaitę vyraus permainingi orai

Šią savaitę vyraus permainingi orai

Šią savaitę Lietuvoje vyraus permainingi orai – artimiausiomis dienomis spustels nedidelis šaltukas, o savaitės viduryje vėl prasidės atodrėkis.

Sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės teigimu, jau pirmadienį debesys ims plonėti ir pamažu sklaidytis.

„Vakarop temperatūra kris ir daugelyje rajonų formuosis naujas ledo sluoksnis. Tad vairuotojai ir pėstieji turėtų būti atsargūs ir neprarasti budrumo“, – Lietuvos radijui teigė ji.

Artimiausią naktį orus lems aukštesnio slėgio laukas, tad bus nepastoviai debesuota, temperatūra kris iki 3–8 laipsnių šalčio. Beveik visoje šalyje išsilaikys plikledis. Pietvakarių, pietų vėjas nebus stiprus, tad vietomis matomumą, anot sinoptikės, gali bloginti ūkanos ar rūkai.

„Antradienį dieną iš rytų pradės artėti šiltasis atmosferos frontas, tad slėgis kris, debesų daugės, tačiau krituliai dar bus mažai tikėtini. Vėjas suksis iš pietų, pietryčių ir kiek sustiprės. Įdienojus termometrai rodys 1–6 laipsnius šalčio“, – prognozavo ji.

Pasak M. Kirkliauskaitės, trečiadienio naktį sulauksime orų permainų.

„Per Lietuvą slinks minėtasis šaltasis frontas, nedideli krituliai išplis į daugelį rajonų. Susidarys palankios sąlygos formuotis lijundrom, todėl ir toliau bus labai slidu“, – kalbėjo sinoptikė.

Pirmoje nakties pusėje temperatūra dar svyruos tarp 3–8 laipsnių šalčio, o paryčiui daug kur oras jau atšils iki 0. Dienos metu temperatūra kils iki 3 laipsnių šilumos. Didesnėje šalies dalyje numatomi krituliai.

„Pietiniuose rajonuose labiau tikėtinas lietus, o keliaujant link šiaurinio Lietuvos pakraščio, lietų keis šlapdriba, o kai kur gali kristi ir sniegas. Trečiadienį vyraus smarkokas pietvakarių vėjas“, – sakė M. Kirkliauskaitė.

Ketvirtadienį, anot jos, orai bus kiek šaltesni, tad tarp kritulių jau vyraus sniegas ir šlapdriba. Vėjas keis savo kryptį ir iš pietų, pietvakarių suksis labiau į vakarus. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio, o dieną daugelyje rajonų termometrai rodys apie 0.

Penktadienis, sinoptikės teigimu, bus dar kiek vėsesnis, pasnigs jau daugelyje rajonų. Temperatūra naktį žemės iki 2–7 laipsnių šalčio, tik pajūryje bus 0–2 laipsniai šalčio. Dienos metu temperatūra kis nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder