Smulkieji verslininkai: bado akcija bus ir Briuselyje

Smulkieji verslininkai: bado akcija bus ir Briuselyje

Dėl Vyriausybės politikos smulkiųjų verslo ir prekybininkų atžvilgiu dirbantieji pagal individualius verslo liudijimus prie Seimo pradeda bado akciją. Jei ir tai neduos rezultatų, žadama badauti prie Europos Parlamento Briuselyje.

Bado akcija, anot Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovės Zitos Sorokienės, prasidės pirmadienio vidurdienį ir, kaip planuojama, tęsis iki gegužės.

"Tokiam žingsniui paskatino tai, kad Vyriausybė priėmė vienašališkus, nepagrįstus sprendimus, absoliučiai nederinusi su smulkiuoju verslu. Nepateikė jokių argumentų, tyrimų. Manome ir toliau esame įsitikinę, kad tai daroma proteguojant stambaus verslo interesus", - Eltai sakė Z. Sorokienė.

Vienu metu badaus ne mažiau kaip 3 ir ne daugiau kaip 10 savanorių iš visos Lietuvos. Badauti vienas asmuo galės ne ilgiau kaip savaitę. Įprastai protesto akcijoje dalyvaus 3-4 žmonės.

Z. Sorokienės teigimu, badaujantieji lauks, kol kovą prasidės Seimo pavasario sesija, opozicijos darbo grupė Vyriausybei parengs interpeliaciją. Taip pat atitinkamoms Europos Sąjungos institucijoms yra paruošti raštai, informuojantys apie bado akcijas, mitingus prie Europos Parlamento.

Apie galimą bado akciją smulkieji verslininkai ir turgaus prekeiviai prakalbo per vasario pradžioje rengtą mitingą, kai nesulaukė valdžios dėmesio.

Didžiausią nerimą smulkiesiems verslininkams ir turgaus prekeiviams kelia tai, jog, pagal Vyriausybės nutarimą, nuo gegužės 1 d. kasos aparatai turės būti naudojami prekiaujant maisto produktais pastatuose, patalpose, kioskuose ir autoparduotuvėse, o be kasos aparatų prekiauti maistu bus leidžiama tik ten, kur nėra fizinių sąlygų, - lauke.

Iki balandžio bus kompensuojamos visos ne daugiau kaip 1000 litų kainuojančio kasos aparato įsigijimo išlaidos. Vėliau kompensacijos dalis mažės - balandžio mėnesį bus kompensuojama 60 procentų, gegužės-gruodžio mėnesiais - 50 procentų kasos aparato įsigijimo išlaidų. Kompensacijoms už kasų aparatų įsigijimą skiriama 3 mln. litų iš Privatizavimo fondo lėšų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder