Socdemų europarlamentarai atsisako Seimo nario mandato

Socdemų europarlamentarai atsisako Seimo nario mandato

Į Seimą išrinkti Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis atsisakys Seimo rinkimuose iškovotų mandatų ir toliau liks dirbti Europos Parlamente.

"Mes prieš Seimo rinkimus ir dar anksčiau, kai vyko rinkimai į savivaldybes, esame sutarę, kad, nepaisant kokie vyksta rinkimai, mes kaip komanda juose vieningai dalyvaujame. Ir jie (europarlamentarai, - ELTA) toliau dirbs Europarlamente. Europarlamentarai tikrai aktyviai kontaktuos su Vyriausybe, su Seimu. Manau, to šiuo metu Lietuvoje labai trūksta", - sekmadienį spaudos konferencijoje po LSDP tarybos posėdžio sakė partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

LSDP lyderis pabrėžė europarlamentarų vaidmenį Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai nuo 2014 m. liepos.

"Taip, tai yra įpareigojimas ir įsipareigojimas. Toks yra partijos sprendimas", - kad nė vienas į Seimą išrinktas europarlamentaras nepaliks Briuselio, patvirtino A. Butkevičius.

Pasak LSDP pirmininko, daugiau į Seimą išrinktų socialdemokratų neišsakė pageidavimo atsisakyti Seimo nario mandato.

Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, esą LSDP narė europarlamentarė V. Blinkevičiūtė šį postą iškeistų į socialinės apsaugos ir darbo ministrės kėdę.

LSDP Seimo rinkimuose gavo 38 mandatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder