Švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius vyksta į JAV

Švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius vyksta į JAV

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kovo 4-11 dienomis lankysis JAV.

Kartu vyksta ir Lietuvos aukštųjų mokyklų vadovų delegacija.

Ministras ir universitetų rektoriai pabuvos Vašingtone, Hiustone, Bostone, Čikagoje - lankysis JAV Kongreso Švietimo komitete, aukštosiose mokyklose, mokslo centruose.

Vizito tikslas - pristatyti Lietuvos mokslo ir studijų sistemą ir bendradarbiavimo galimybes.

"Pristatydami Lietuvos sveikatos ir biomedicinos mokslų, informacinių technologijų srities laimėjimus, tikimės sudominti amerikiečių mokslininkus, tyrėjus bendradarbiavimo perspektyvomis, ypač kuriamuose mokslo, studijų ir verslo slėniuose", - vizito išvakarėse sakė G. Steponavičius.

Švietimo ir mokslo ministras dalyvaus apskritojo stalo diskusijose su mokslininkais, akademinių bendruomenių atstovais, universitetų ir mokslo centrų vadovais.

Čikagoje, Ilinojaus universitete, G. Steponavičius susitiks su Slavų ir baltų kalbų departamento vadovu Michailu Markovskiu, prof. Giedriumi Subačiumi ir aptars lietuvių kalbos tolesnių studijų galimybes šiame universitete.

Ministras taip pat lankysis Pasaulio lietuvių centre, Maironio lituanistinėje mokykloje. Planuojami susitikimai su Šiaurės Amerikos lietuvių studentų sąjunga, Čikagos lietuvių bendruomene, apsilankymas Jaunimo centre ir Lituanistikos centre.

Kovo 11-ąją ministras dalyvaus Lietuvos konsulato šventėje Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder