UNESCO svarstys Meilės Lukšienės 100-ųjų gimimo metinių įtraukimą į minimų datų sąrašą

UNESCO svarstys Meilės Lukšienės 100-ųjų gimimo metinių įtraukimą į minimų datų sąrašą

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generalinės konferencijos sesijoje, be kitų klausimų, bus svarstomas lietuvių pedagogikos tyrinėtojos Meilės Lukšienės 100-ųjų gimimo metinių įtraukimas į 2012-2013 metais UNESCO minimų datų sąrašą.

Lietuvos delegacija, kuriai vadovauja kultūros ministras Arūnas Gelūnas, spalio 25-lapkričio 10 dienomis Paryžiuje dalyvauja UNESCO generalinės konferencijos sesijoje.

Per Generalinės konferencijos sesiją taip pat vyks rinkimai į UNESCO Vykdomąją tarybą bei įvairius tarpvyriausybinius organus.

Lietuva savo kandidatūrą yra pateikusi į Tarpvyriausybinį kultūros vertybių grąžinimo į kilmės šalis arba jų restitucijos neteisėto pasisavinimo atveju komitetą bei į Tarpvyriausybinę socialinių transformacijų valdymo programos tarybą.

Šiais metais Lietuvos mandatas baigiasi kituose dviejuose UNESCO komitetuose - UNESCO būstinės bei Fizinio lavinimo ir sporto vystymo komitete.

Lietuva iki 2013 m. dar tęs savo veiklą UNESCO programos "Žmogus ir biosfera" tarptautinėje koordinuojančioje taryboje.

36-ojoje UNESCO generalinės konferencijos sesijoje taip pat svarstomi organizacijos 2012-2013 metų biudžeto ir programinių prioritetų, UNESCO išorinio nepriklausomo įvertinimo, Palestinos narystės organizacijoje klausimai.

UNESCO būstinėje Paryžiuje spalio 26-27 dienomis taip pat rengiamas Lyderių forumas, kuriame Lietuvai atstovaus A. Gelūnas.

Generalinė konferencija - pagrindinis UNESCO vadovaujantis organas - į sesijas renkasi kartą per dvejus metus. Jis nustato UNESCO veiklos prioritetus, tvirtina programą ir biudžetą. Generalinės konferencijos metu vyksta rinkimai į Vykdomąją tarybą ir tarpvyriausybinius komitetus. Sesijoje dalyvauja visų 193 UNESCO valstybių narių atstovai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder